Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA USKRS

DORH podigao optužnicu: Nisu joj dali da snima misu, zgnječili joj ruku i razbili mobitel

Split: Don Josip Delaš služio misu, napadnuta novinarka
Foto: /PIXSELL
1/9
02.06.2020.
u 10:08

Traži se i da se dvojici optuženika produlje ranije izrečene mjere opreza kojima im je bilo zabranjeno približavanje novinarki.

Zbog prisile prema osobi koja obavlja posao od javnog interesa, odnosno u prijevodu napada na novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjaka i 21-godišnjaka. Mlađi muškarac optužen je i za oštećenje tuđe stvari.

Njih se dvojicu  tereti da su navedena djela počinili 12. travnja 2020., točnije na Uskrs pred crkvom na splitskoj Sirobuji. Tamo je svećenik Josip Delaš održavao misu usprkos zabranama javnog okupljanja, koje su u to vrijeme bile na snazi zbog koronakrize.  Kako je svećenik i prije toga događaja sudjelovao u incidentu, kada je vikao na policajce koji su došli zbog dojave da unatoč zabrani okupljanja održava mise, novinarka Živana Šušak Živković došla je  na Uskrs pred crkvu kako bi radila svoj posao, odnosno izvijestila o misi i svećeniku koji krši zabrane koje su u to vrijeme vrijedile za cijelu zemlju i sve građane.

Dok je ona mobitelom snimala misu, 21- godišnjak ju je snažno udario po desnoj ruci, a potom ju je prigovarajući joj što snima misu, izgurao iz crkve. Novinarka Šušak Živković upozorila ga je da ona samo radi svoj posao, a kada je ponovo pokušala ući u crkvu da bi uzela svoj mobitel koji je ostao na podu crkve, 53-godišnjak joj je prepriječio  ulazak u crkvu. Optuženi je povukao krilo vrata i tako joj prikliještio desnu ruku između vrata. Novinarka Šušak Živković pri tome lakše je ozlijeđena, a 21-godišnjak se tereti i da je njezin mobitel uzeo s poda te ga bacio na plato crkve.

Mobitel se razbio, čime je  Šušak Živković oštećena za 3000 kuna, a njoj je onemogućeno da radi svoj posao, odnosno izvijesti  javnost  o događajima u i oko crkve. Tužiteljstvo u optužnici traži i da se Šušak Živković dodijeli imovinskopravni zahtjev, odnosno da se 21-godišnjaka obveže da joj plati 3000 kuna u roku dva mjeseca od pravomoćnosti presude. Traži se i da se dvojici optuženika produlje ranije izrečene mjere opreza kojima im je bilo zabranjeno približavanje novinarki.

VIDEO: Split: Don Josip Delaš izvrijeđao novinare ispred crkve

Komentara 101

DU
Deleted user
10:18 02.06.2020.

A optužba zbog neopravdane provale u crkvu i nedopuštenog snimanja? Selektivno pravosuđe na djelu.

KB
kbr
10:18 02.06.2020.

sramotno je da ne podignu optužnicu protiv novinarke zbog pokušaja provale u crkvu

ZA
Zagor77
10:25 02.06.2020.

Jadnica mozes mislit zgnjecili su joj ruku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije