Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO GA

Podigao ušteđevinu i prodao stan, pa ostao bez svega: 'Mogu ili postati pokojnik ili ću biti u kući'

Foto: Provjereno/Nova TV
11.11.2022.
u 09:38

DORH je ujedinio slučaj Zvonimira Ratajca i Vesne Došen, te su dobili rješenje o produljenju istrage do 8. prosinca.

Zvonimir Ratajec prodao je stan ne bi li kupio zemljište i dogovorio izgradnju montažne kuće, no u tom trenutku on nije znao da posao dogovara i da svoju ušteđevinu uplaćuje čovjeku koji uzima avans bez da odradi postao. Kako je došlo do nemile situacije u kojoj se našao, ispričao je za Provjereno.

On je s 15 godina doživio je tešku prometnu nesreću i otada je u kolicima i teško govori zbog čega mu je potrebna pomoć.

"Susjed kojeg je Zvonimir smatrao za svog najboljeg prijatelja predložio mu je da kupi jedan građevinski teren", rekao je Zvonimirov prijatelj Božo Drmić.

Teren se nalazio u blizini njegova stana, a spomenuti susjed mu je predložio da napravi kućicu i stan koji bi mogao iznajmljivati te tako ostvariti dodatni prihod. Ratajecu se to učinila kao dobra ideja. Susjed mu je našao i agenciju kako bi prodao stan i kupio parcelu za građenje, a Zvonimir Ratajec je pritom podigao svu svoju ušteđevinu i potpisao ugovor s izvođačem radova D.P.

Dva mjeseca kasnije se trebao useliti u novu kuću, a onda su počeli izgovori koji traju već godinu i pol dana. On se trenutno nalazi u stanu koji je prodao i tamo je zbog razumijevanja novog vlasnika kojem plaća stanarinu i režije.

"Gotovo godinu i pol obećavam čovjeku da ću se iseliti, da ću mu konačno dati njegov stan koji je pošteno platio", rekao je Zvonimir Ratajec.

Izvođač radova, pokazalo se, duguje novac susjedu koji ga je preporučio.

"Gospođo, nitko mu nije rekao da uplaćuje novac za bilo kakve radove", rekao je susjed novinarki tijekom razgovora.

Proglašen krivim

Provjereno je pronašlo i druge koji su uplatili novac D.P., bez da je izvršio svoje obveze. Uvijek ima isti modus operandi: treba avans, pa treba za materijal, pa mu se događa još svašta što potencijalno odgađa radove i za što mu treba novac.

"Treba mu za kamion, bez kamiona ne može raditi. Radnik je slupao drugi auto, mora ga dati popraviti. Uglavnom, imao je sve izgovore", ispričala je Vesna Došen koja ga je prijavila policiji i podinula privatnu tužbu.

Pokazalo se da ona nije jedina koja ga je tužila, a u jednom slučaju je proglašen krivim te je morao vratiti novac. U tom slučaju dobio je uvjetnu zatvorsku kaznu.

Iako se novinarka dogovorila s D.P. da se nađu na gradilištu, on se nije pojavio.

"Ja sam bio na sudu i odgovarao za svoje postupke. Vama nisam dužan opravdavati se niti sam vam dužan govoriti", rekao je. Upitan hoćeli li vratiti novac Zvonimiru, odgovorio je: "Ali zašto bih ja Zvonimiru vratio novac? Ja sam imao dva iz matematike, ali znam zbrajati."

Ustvrdio je da ima sve troškovnike i račune, ali nije se uopće pojavio da bi ih pokazao. Nakon što mu je novinarka kazala da njegove tvrdnje ne stoje, počeo je vikati.

"Gospođo, vi cijelo vrijeme trubite jedno te isto. Daj me slušajte više, u pi*ku materinu", rekao je te dodao: "Ja ću pokazati vama sigurno račune i objavit ću ih javno, preko druge televizije. Ja ću sigurno zvati svoju televiziju."

DORH je ujedinio slučaj Zvonimira Ratajca i Vesne Došen, te su dobili rješenje o produljenju istrage do 8. prosinca.

"Mogu ili postati pokojnik ili ću biti u kući, beskućnik neću biti", rekao je Zvonimir Ratajec.

VIDEO: ​Video Title: Sudar auta i hitne pomoći u Zagrebu

Komentara 7

DU
Deleted user
10:01 11.11.2022.

U Hrvatskoj možete mu staviti soli na rep, pa naša zemlja je stvorena za kriminalce jer su joj kriminalci i temelje udarili. Znači činjenično stanje je da za krađu od 2000 kn završiti ćeš u zatvoru na 3 mjeseca dok za pljačku INA-e gdje je realna šteta oko 3,5 milijardi kuna izaći ćeš za 30 dana, pa živjela Hrvatska i HDZ!

DU
Deleted user
11:56 11.11.2022.

Treba platiti 2000 eura dvojici koji će ga dočekati sa palicama i polomiti. I nakon toga mu poslati poruku da ga to čeka svakih 6 mjeseci dok ne vrati novce. Vratio bi ih u roku 3 dana.

EU
EURUSD
16:16 11.11.2022.

Ima i za ovo lijeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije