Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje M. peniću

Podigao kredit na ime jedne od svojih štićenica bez njena znanja?

mijo penić
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
06.10.2010.
u 14:46

Penić tvrdi da nije kriv, a optužba će pokušati dokazati da je Milku Vender oštetio za oko 20.000 kuna.

Na Općinskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Miji Peniću zbog stjecanja protupravne imovinske koristi. Tvrdi da nije kriv, a optužba će pokušati dokazati da je  Milku Vender oštetio za oko 20.000 kuna. Starici koja je boravila u krašićkoj Plavoj kući u Penićevu vlasništvu, po optužbi, dokument kojim je omogućio podizanje kredita na njezino ime u tvrtki Fidelia iz Zagreba predstavio joj je kao punomoć za podizanje njezine mirovine s računa u Raiffeisen banci, na što je pristala.

Penić tvrdi da je vraćena cjelokupna suma kredita s kamatama. Zatražio je izuzeće medija s rasprave, što sudac Leon Kovačić nije prihvatio.

Penić je “zaradio” pozornost javnosti godinama ranije kada je uhićen pod optužbom da je zlostavljao maloljetnu štićenicu Caritasova doma u Brezovici, gdje je bio kuhar. Plava kuća punila je medijski prostor kao dom u kojem se prema štićenicima, starijim i nemoćnim osobama, neprikladno odnosi. Danas se Penić predstavlja kao njegovatelj, a iza sebe ima presudu zbog ucjene.

Suđenje se nastavlja 11. studenog.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mamba64
00:49 08.10.2010.

Ovaj bi bogu nogu ukrao da može.Zatvoriti bagru i nedat mu ništa da jede kao i on svojim štićenicima.

MI
Mirel
14:28 07.10.2010.

Kad je financijska kriza i neuredna zemlja zakonom, lopovi se sjete svega, i oni su uvjek sa idejama ispred zrtve. Prevario zenu i NIJE KRIV. Mozda je ona kriva sto je prevarena ?. E moj casni sude, ovake lopove, prevarante netreba sudit, trosit papir i vrijeme, jednostavno se vidi da je prevarant, lisice na ruku i tucanje kamena jedno 10 godina. Lopuze danas znaju metode koje da naprave da bi mizernu kaznu dobili, - Ili se napravi lud, pa nije znao sta je napravio... - Ili se napravi da je pijan bio pa nije zna sta je napravio. Ma imaju ti LOPOVI I UBOJICE 1001 NACIN DA SE IZVUKU. Sud ga opomene ili utjesno ga kazni, jos mozda potapce po ledima, i kao popravi se, a LOPOV KO LOPOV poslje drugu zrtvu trazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije