Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crne brojke
Povratak na članak

Podaci o nasilju nad ženama u Istri poražavajući, od 1998. ubijene 22 žene

Klub žena IDS-a dio je velike skupine koja broji više od 2000 različitih organizacija iz više od 150 zemalja svijeta, a koje kroz različite aktivnosti upućuju javnosti poruku nenasilja.

Komentari 39

Avatar Terra
Terra
13:08 25.11.2018.

Kako je to moguće u toj multikulti antifašističkoj sredini sa građanskim odgojem, gdje su mediji, kultura, školstvo, politika koja vodi tu sredinu pod lijevim utjecajem desetljećima?? Nekaj ne štima u ovim vašim lijevo liberalnim lažima....

VL
RI
rightside
17:42 25.11.2018.

evo jos jednog primjera kako se mogu izmislit teme koje ce "durnut u stranu" druge, vaznije probleme u istri,za koje su npr odgovorni iz samog vrha ids-a..)))) zenama ids-a je najbitnije da njihove "drugove" nitko ne pita sta ce bit s uljanikom ili tko bi mogao u zatvoru od ids-ovaca zavrsit,ili ko se najvise drogira, ili ko ce vise zaradit na brzinu,.ko pobere najbolju proviziju za kojekakve gradnje,,visoko il niskogradnje,.)))) sve u svemu,onaj kajin je to najbolje opisao,,spilja razbojnicka,,)))))

VL
DU
Deleted user
22:24 25.11.2018.

Bez veze... ako 60% stanovništva svijeta čine žene, naravno da će se naći budala i ubiti ženu... čisto statistički... bračni partneri zajedno žive i veća je mogućnost da se zakače.... pa hajde, od 100 ubojstava, koliko je žrtava žena a koliko muškaraca?.... da se razumijemo- volim i cijenim žene, ali ove feministice i xybraniteljice čuvaju svoj posao pa stalno kukaju i optužuju.... eto, ja osobno ne poznajem nikoga da mlati svoju ženu... i prvi bih ga prijavio....

VL
Avatar rubinet
rubinet
13:08 25.11.2018.

Istra je napredna ,liberalna i tako dalje hrvatska pokrajina..

VL
DU
Deleted user
09:00 26.11.2018.

Zakaj nitko se objavi statistike koliko žena mlati muževe? Tek onda bi bili zaprepašteni brojkama! Ali to ne spada u ovo lijevičarsko laprdanje....

VL
VI
vidum
10:47 26.11.2018.

Ništa o tome koliko je muškaraca u tom istom periodu počinilo suicid, zbog robovskog statusa u obitelji. S obzirom da je na razini Hrvatske broj suicida muškaraca u odnosu na broj ubijenih žena 50:1, to bi moglo značiti da je u tom istom periodu, nešto više od 1000 istarskih muškaraca posegnulo za vlastitim životom. S obzirom da se tu radi uglavnom o heteroseksualnim muškarcima, to nikom u ovoj "državi" nije važno.

VL
BS
@bserver
15:58 25.11.2018.

gledajuć tko se sve u Istru naselio, ne čudi! Istrijana starosjedilaca, je tu najmanje!

VL
BA
baegnian1
13:13 25.11.2018.

A nisu oni kao multikuturalna i još što šta.

VL
Avatar nammarah
nammarah
15:29 25.11.2018.

.Profesor na Katolicko-bogoslovnom fakultetu Tonci Matulic, 5. veljace na tribini o IK ......"IK ne treba ratificirati jer je kažnjavanje nasilja nad ženama korak unatrag"......................Predstavnica udruge Udovice iz Domovinskog rata Gordanaana Maras, 6. ožujka na tematskojkojj sjednici saborskog Odbora za ljudskaa prava i prava nacionalnih manjina: ......"IK ne treba ratificirati jer žene ne smiju cinkati svoje muževe"..

VL
Avatar nammarah
nammarah
15:38 25.11.2018.

Grabi-Kitarović prije tri godine na današnji dan,........ kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odnosno rodno uvjetovanog nasilja, žustro se borila za prava spola i roda kojem pripada. “Kada postanem predsjednica Republike Hrvatske žestoko ću se boritiii za jednakost spolova. Pozivam i na ubrzanje procesa ratifikacije Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, odnosno - istanbulske konvencije”, napisala je povodom današnjeg dana prije tri godine u svojoj objavi na Facebooku Grabi-Kitarović.U međuvremenu, Grabi-Kitarović nije se više pretjerano osvrtala na Istanbulsku konvenciju, a pogotovo ne onda kad su se ekstremno desne struje u hrvatskom društvu oštro usprotivile njenoj ratifikaciji u saboru. U tjednima koji su uslijedili, tijekom žestoke dezinformacijske kampanje ekstremističkih udruga kao što su ....U ime obitelji i Vigilare.... te dijela Katoličke crkve,................. Grabi-Kitarović je šutjela o temi konvencije – zaštiti žena od nasilja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.