Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Podaci iz 2018. demantiraju Beograd: U Hrvatsku se doselio 2161 građanin Srbije

Ivica Dačić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
30.08.2019.
u 19:17

Ivica Dačić pozvao je svoje sunarodnjake izjavom: “Ne ljetujte tamo gdje vas tuku jer navijate za Crvenu zvezdu”

Poznat kao suptilni diplomat, osobito na temu odnosa Srba i Hrvata, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić nije otvoreno pozvao Srbe da ne ljetuju u Hrvatskoj već im je s ljetovanja u Grčkoj poručio: “Ljetujte tamo gdje vas vole, a ne gdje vas mrze i tuku jer gledate Crvenu zvezdu.” Aludirao je na huliganski prepad na navijače Crvene zvijezde u Uzdolju kod Knina. Tako je nastavio političku sapunicu koju je započeo srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kad je rekao da navijače Zvijezde love po Hrvatskoj te da mu je razumljivo što se najveći dio Srba u Hrvatskoj pobunio protiv takvog režima i što “protjerani” Srbi i dalje žive u Srbiji. Hrvatska policija još je jednom na najbolji mogući način odgovorila svima onima koji pune glave svojim sunarodnjacima pričama o obnovi NDH i ustaštva, hrvatskom revizionizmu i srbomrstvu... Naime, napadači na Srbe kod Knina, iako su bili skriveni pod fantomkama, privedeni su svega nekoliko dana nakon što je Vučić rekao kako mu je nevjerojatno da Hrvatska u 21. stoljeću nema bolji odgovor na takve napade osim priče o velikosrpskoj agresiji. Tek ćemo vidjeti kako će se to do kraja ove i sljedeće turističke sezone odraziti na posjet turista iz Srbije.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Grlić Radman: Izjave iz Srbije govore da se još nisu spremni suočiti s proslošću i odgovornošću Miloševićeva režima

- U pet godina će za 33 milijarde dolara sagraditi novi glavni grad na Borneu

- Što kad svećenik 'pukne'

- Zbog previše PR-a i premalo rada roditelji od Škole za život očekuju više no što će dobiti

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
23:53 30.08.2019.

Znaci ima u svom ovome divljastvu Torcidasa i dobrih nuspojava. Manje cemo slusati "ko nas bre zavadi"

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
22:08 30.08.2019.

srbe je uvijek vukao njihov "vizant", uvijek su se okretali istoku, tek su u 20 stoljeću shvatili da je zapad bolji i da kao društveno-kulturološki krug više prosperira, sada bi i oni na zapad, zakašnjela promjena paradigme ih je dovela tamo gdje su sada, premda je to komunizam načelno skrivao takve društvene diskrepancije, ipak smo na kraju kao susjedi u čudu morali svjedočiti posljedicama eskalacije jedne takve zbilje ...

DO
domxerex
00:48 31.08.2019.

Jako će nas ražalostiti. Samo preostalu rodbinu i jatake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije