Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Pod minama još 527 kilometara četvornih

mine
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.05.2015.
u 13:44

Organizirano je razminiranje u Hrvatskoj, inače, počelo 1998., a uloženo je dosad devet milijardi kuna.

Pod minama je još uvijek 527 kilometara četvornih naše zemlje, iako je rat završen prije 20 godina. Upozorila je to Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije. Samo u ovoj županiji, u deset je općina i četiri grada ukupno 71 kilometar kvadratni minski sumnjiv.

Organizirano je razminiranje u Hrvatskoj, inače, počelo 1998., a uloženo je dosad devet milijardi kuna. Rok za završetak tog posla je 1. ožujak 2019.

- Iznimno je to opasan posao, samo u našoj županiji 228 stradalih pirotehničara, od čega 40 smrtno. Pronađeno je 7185 komada neeksplodiranih minsko eksplozivnih sredstava – istaknuto je na tematskoj sjednici.

Planira se razminirati do konca godine 1,5 kilometar četvornih površine u Dardi, a približit će se i kraj "čišćenja" u Petlovcu, gdje je ostalo 10 kilometara. Projekti su to "teški" 431 milijun kuna. Minski su sumnjiva, među ostalim, još 22 kilometra kvadratna u Općini Bilje, od čega je najveći dio u Kopačkom ritu. 

>> U Bibinjama 49-godišnjaku bacili bombu u dvorište

Komentara 2

ZD
zdepar
16:26 12.05.2015.

jesu li tereni minirani svagdje gdje su natpisi, zašto , nakon akcije razminiravanja na razminiranom terenu ostaju obavijesne ploče?

GU
gustirna
17:44 12.05.2015.

Bilo bi dobro antifasiste i cetnike,gubitnike domovinskog rata ,angazirati na razminiravanju......zamislite fumica,mesica,josipovica,terselicku,pupovca,stanimirovica......na razminiravanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije