Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikaz rastrošnosti 80-ih

Počistili modernu umjetničku instalaciju misleći da se radi o smeću

izložba
Foto: Museion Bozen-Bolzano
29.10.2015.
u 13:26

Instalacija umjetnica Sare Goldschmied i Eleonore Chiari završila je u smeću jer su djelatnici talijanskog muzeja mislili da se radi o otpadu

"Kamo idemo plesati večeras?" umjetnička je instalacija Sare Goldschmied i Eleonore Chiari, umjetničkog dvojca iz Milana, a koja je prikazana u Muzeju u Bozen-Bolzanu, glavnom gradu talijanske pokrajine Južni Tirol.

Instalacija prikazuje zlatna vremena talijanske ekonomije tijekom 1980-tih godina, kada su poslovanje, ali i korupcija cvjetali, piše Quartz.

Njihova instalacija prikazuje zapravo nered nakon zabava koji bi netko trebao počistiti. No, umjetnice nisu očekivale da će netko to uistinu i učiniti. Naime, osoblje Muzeja 24. listopada doslovno je počistilo ovaj neobični postav misleći da se radi o smeću.

No, nije im trebalo dugo da shvate što su napravili pa su umjetnička djela izvadili iz smeća i ponovno postavili instalaciju.

– Ovo nije prvi puta da se tako nešto događa u svijetu umjetnosti – komentirali su u Muzeju.

Komentara 8

Avatar opetja12
opetja12
13:48 29.10.2015.

To nam govori puno o kakvoj je "umjetnosti" riječ!

DU
Deleted user
13:54 29.10.2015.

Eto to je ta umjetnost moderna...smetlari imaju više pameti i ukusa od kustosa. Bili tko bacio renesansnog Davida? Giocondu, Moneta, Cezana...? Nebi nitko. Instalaciju? Vozi na Jakuševac..

Avatar abraham73
abraham73
14:01 29.10.2015.

nisu nesto pogrjesili smecari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije