Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suzbijanje najezde

Počinje zaprašivanje naselja Strošinci, Đurići i Posavski Podgajci

zamagljivanje komaraca
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
03.06.2014.
u 15:15

Nakon zaprašivanja kreće zamagljivanje komaraca iz vozila koja će se provoditi nakon 18 sati. Sve snage uprijet će se kako bi se suzbila najezda komaraca i time spriječila moguća pojava zaraznih bolesti

Na područjima naselja Strošinci, Đurići i Posavski Podgajci danas će biti porovedeno zaprašivanje komaraca sa tla. Potvrdila je novinarima Branka Tomljanović, članica kriznog stožera ministarstva zdravstva u Županji.

Rekla je i kako će se poslije zaprašivanja komaraca sa zemlje u istim naseljima, poslije 18 sati, krenuti i sa zamagljivanjem komaraca iz vozila. Sve se to radi kako bi se suzbila najezda komaraca ali i spriječila moguća pojava zaraznih bolesti koje prenose komarci.

Za sada se komeraci zaprašivaju na mjestima gdje se voda povukla i gdje je to moguće. Na upit novinara o najavljenom koordinaranom zaprašivanju komaraca iz zraka na području Hrvatske, BiH i Srbije Tomljanović je rekla kako se takva odluka donosi na nekom drugom mjestu kao i da će se komarci tretirati sa zemlje dok se tri države ne izkoordiniraju.

Rekla je i kako se građanima na poplavljenim područjima svakodnevnpo dijele letci u ruke u kojima je detaljno opisano što i kako raditi te kako se ponašati u područjima koja su bila poplavljena. U tim letcima precizno je navedeno i kako čistiti kuće, što raditi sa stvarima i hranom koje su bile u doticaju sa vodom, kako održavati higijenu ali i kada se javiti liječniku za pomoć. 

>>Oprezno kod uboda! Komarci mogu prenijeti i ozbiljne bolesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije