Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Kameničkom

Ilicom je vozio 195 na sat i usmrtio dvije žene, a obrana se požalila na medije

Foto: Pixsell
1/13
10.11.2020.
u 09:37

Sudski epilog priče koja je potresla Hrvatsku

Marinu Kameničkom (22) danas je u tijeku suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu za prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u kolovozu 2018. poginule dvije žene, Nadica Hoflinger (64) i Laura Stelio (23). U trenutku nesreće vozio je 195 km/h.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Njegova obrana prije početka rasprave tražila je da se sa suđenja isključi javnost. Obrazložili su da je riječ o mlađem punoljetniku čiji su se okolnosti promijenile jer sad ima svoju obitelj i maloljetno dijete. Obrana Kameničkog u podnesku je ustvrdila i da je nakon nesreće on bio izvrgnut agresivnom medijskom izvještavanju pa su i to naveli kao razlog za isključenje javnosti. 

Optužba se dijelom složila sa zahtjevom obrane smatrajući da bi se javnost s rasprave mogla isključiti tijekom iznošenja osobnih prilika optuženika radi zaštite njegova privatnog života. 

Sutkinja Irena Kvaternik udovoljila je zahtjevu obrane te je sa suđenja isključila javnost navevši da je riječ o mlađem punoljetniku, a tijekom suđenja iznosit će se okolnosti iz njegova privatnog života.

1/13

Terete ga da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h.

Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen i zarotirao se, pri čemu je prešao u suprotni smjer. Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru.

Na suvozačkom mjestu bila je Nadica Hoflinger. U pokušaju da joj pomognu, dva mladića, koja su se našla na mjestu nesreće, izvukla su je iz auta, ali je preminula do dolaska hitne. Vozač Astre u nesreći je teško ozlijeđen te je u komi završio u bolnici.

Laura Stelio bila je suvozačica u Marinovu Mercedesu. Ispala je iz vozila. Udario ju je Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

 

 

Komentara 52

LU
lupa
09:51 10.11.2020.

Mene taj pravni pojam “mladi punoljetnik” izluduje, ili si sa 18 odgovoran za svoje postupke ili nismo odgovorni do smrti. Te kategorizacije su osmisljenje kako samo bi se povladivalo mladezi . Na kraju, on ima zenu i djete, netko nema dijete, sestru, netko nema majku, i zato bi mu to trebalo biti olakotnost, jer je ejakulurao? Ima tata para, kako mu je financirao fancy auto, nek mu financira i obitelj, jer on je ubio dvije ljudi iz obijesti, nije mu srna izletila na autoputu.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
09:57 10.11.2020.

Taj decko je nazalost unisten vec davno i to manjkom roditeljske stege. Sad je kasno za bilo sto. A radi javnosti i pravde a prije svega radi obitelji poginulih, sve ispod 10g. zatvora bez mogucnosti pomilovanja bilo bi nakaradno.. Na ovom cete slucaju vidjeti pravo lice HR pravosudja...

RO
roland
09:58 10.11.2020.

Ovaj će postupak trajati 10 godina! To je tako kad se suđenje čeka na slobodi, umjesto u istražnom zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije