Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brod koji tone

Počinje sezona, a klub bez predsjednika osam mjeseci

trening00_dog_spo_080813
Dominik Grgurić/PIXSELL
12.08.2013.
u 18:48

Klub svojim prvotimcima ne može platiti čak niti putne troškove do Karlovca

Iako je do početka natjecanja u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi ostalo još samo dva tjedna NK Karlovac 1919 još uvijek nema predsjednika kluba. Još je veći apsurd da se novog predsjednika, od prošlogodišnje smrti Miroslava Mišića Minga čeka već više od osam mjeseci. U klupskim prostorijama i dalje je pustoš. Tamo možete zateći samo nezaobilaznog ‘vječnog’ tajnika Nikicu Rudara i Stjepana ‘Štefa’ Benića. Iako klupske selekcije vrijedno treniraju, neizvjesno je tko će i hoće li uopće početi s ovogodišnjim natjecanjima. Navodno je u klupskoj blagajni još samo 500 kuna, ali i mnoštvo neplaćenih računa.

Nemaju ni za autobus

– Zaista nam je teško raditi, nedostaje nam opreme, a novca nema niti za najnužnije potrebe. Tako smo za subotu dogovorili pripremnu utakmicu u Novom Vinodolskom, no na nju ne možemo otići jer nemamo novca niti za autobus. Često se pričalo da u Karlovcu ne žele ‘legiju stranaca’, ali i da je Prva liga megalomanski projekt. Sada imamo momčad u kojoj su zaista sve domaći dečki i igramo Treću ligu, pa opet kao da nitko nije zainteresiran za klub. Žao mi je zbog toga jer imamo potencijal i prije svega želje da budemo zaista uzoran klub – rekao je Mario Vrbanić trener prve momčadi.

U idućoj sezoni u svlačionici će viđati gotovo ista lica kao i u Županijskoj ligi. Priključila se i nekolicina juniora koji su prošle sezone igrali u Prvoj juniorskoj ligi. To su Marin Rakocija, Antonio Magdić, Karlo Borovac, Krunoslav Peretin, Mirsad Mašinović i Dominik Jukić. Postoji mogućnost da za Karlovac zaigra i Ivo Begić, a od pridošlica tu je jedino junior Vinogradara Luka Mravunac.

–Nekoliko igrača s prostora naše županije imalo je želju doći u Karlovac, no ništa od toga nije realizirano, jer nismo imali predsjednika koji bi obavio običan razgovor. Nažalost, iz juniorskog pogona otišli su nam Brkić, Cindrić, Strgar i Horvatin koji će, koliko nam je pozato, pojačati Istru, Dragovoljac, Lokomotivu i Osijek. S njima bismo zaista bili jači, no ovo je naša realnost. Bojim se samo da mi i neki od sadašnjih prvotimaca ne prestanu dolaziti na treninge, jer klub nema novca ni da im plati putni trošak iz Duge Rese ili Ogulina. Žao mi je zbog takve situacije, jer se dečki zaista trude, a ne mogu zaboraviti ni kako je riječ o ljudima koji su došli i pomogli klubu kad mu je bilo najteže. Želio bih da im se barem stvore osnovni uvijeti za rad, jer će skora sezona biti iznimno naporna i tražit će se plasman u prvom dijelu ljestvice – ogorčen je Vrbanić.

Pojačanje na klupi

Klub je ipak dobio pojačanje jer se na trenersku klupu vratio Sanjin Lucijanić. –Nisam imao adekvatnih ponuda u Zagrebu, pa sam se odlučio zasad voditi juniore. Što će biti dalje, vidjet ćemo – rekao je Lucijanić.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije