Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'genijalci u akciji'

Počinje prikupljanje školskog pribora za pomoć djeci lošijeg imovinskog stranja

genijalci u akciji
Foto: Rotary
12.09.2015.
u 09:52

Rotary savez poziva sve zainteresirane da doniraju nepotrebne im stvari za školu, dok će se u drugoj fazi održavati radionice za sve klinci i klinceze od 9 do 14 godina. Radionicu organiziraju stručnjaci iz Ljetne tvornice znanosti i Radionice emocionalne pismenosti

Iako su mnogi davno napustili školske klupe, net reba zaboraviti koliko je obrazovanje važno. Baš zato organizira se  projekt “Genijalci u akciji” namijenjen opremanju školaraca iz obitelji lošeg socioekonomskog statusa, a odvijat će se tijekom sljedećih nekoliko tjedna u dvije faze.

U prvoj fazi prikupljat će se školsi pribor... U prostorijama Rotary saveza u Praškoj 2 na 3. katu 22. i 29. rujna prikupljat će se bilježnice, pernice, školske torbe, ravnala, šiljila, olovke, tempere, bojice, gumice i sve ostalo što se može smatrati obaveznom opremom za školarce.

U drugoj fazi održavat će se radionice u kojima će moći sudjelovati svi klinci i klinceze od 9 do 14 godina. Radionicu organiziraju stručnjaci iz Ljetne tvornice znanosti i Radionice emocionalne pismenosti. 

Namjera nije samo prikupljati materijalni pribor, već utjecati pozitivno na djecu tako da ih se motivira zanimljivim radionicama i u njima probudi želju za učenjem u novoj školskoj godini. Želja je da se osjećaju važnima i vrijednima, što je za djecu slabijeg socioekonomskog statusa posebno bitno. Broj mjesta je ograničen tako da molimo sve zainteresirane da nam se jave kako bismo ih stavili na popis. Ovim vas putem pozivamo da podržite naš projekt kako bismo osigurali što veći odaziv građana i olakšali obrazovanje desetero djece.  

>> U riječkom Domu mladih otvorena digitalna učionica za darovite

Komentara 6

OS
osica
11:44 12.09.2015.

i Rotari savez , olakšati će obrazovanje desetero dijece uz našu pomoć ? . Sve to, osim ravnala , ne znam šestara je potrošni materijal i za pomoć djeci treba biti novo. Što bi reklo dijete s polovnom olovkom, gumicom,m, bojicom ? . Članovi Rotary su dobro stojeći, ugledni ljudi i neka se tako i ponašaju i istinski pomognu djeci. Osjećaj jednakosti jako je važan za dječji uzrast, možda se i " među ovom djecom krije danas sutra neki rotarijanac"

OK
okus
08:20 13.09.2015.

Novac koji je vlada odredila za novi vozni park ( koji nicemu ne sluzi) preusmjeriti za skolovanje djece.

KS
krao_sam
17:33 12.09.2015.

Ma neznam. Bolje kupit sebi, ovako ako nekom pomognes onda on dobije a ti gubis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije