Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan ugovor

Počinje obnova dvorca-kurije obitelji Janković u Kapela Dvoru

virovitica (1)
Foto: Maja Šantoši
1/4
01.10.2013.
u 12:57

„Prva smo županija u Hrvatskoj po broju ishođenih građevinskih dozvola za EU projekte“ poručio je župan virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić

VIROVITICA – Jučer je u uredu župana virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića potpisan ugovor za projekt vrijedan 2,115.972,33 eura, a namijenjen je obnovi dvorca kurije Janković u Kapela Dvoru. Ugovor je potpisan u sklopu provedbe EU projekta „Drava4Enjoy“. Popisivanju ugovora nazočili su predstavnici tvrtke izvođača radova Croming uz još dva partnera, ravnateljica VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj virovitičko-podravske županije Natalija Havidić te ostali suradnici. Župan Tolušić prilikom potpisivanja ugovora naglasio je da je ovo jedan od projekata u suradnji s Mađarskom te je naglasio da je posao vrijedan oko 7 milijuna kuna, a projekt je vezan uz razvoj biciklističkog turizma te brojne sadržaje koji će pridonijeti razvoju županije. Župan Tolušić naglasio je da bi radovi trebali biti gotovi do sljedeće godine, u rujnu 2014. Ovo je trenutačno najveći i najvrjedniji projekt na području županije, a županija sudjeluje sa 15% sredstava, naglasio je Tolušić.

Župan je u svom obraćanju medijima rekao da se u kratkom roku mogu ishoditi dozvole za brojne projekte, a naglasio je da je sa svojim suradnicima uspio u roku od 5 mjeseci pribaviti sve dozvole potrebne za obnovu dvorca Janković te je naglasio da je ovo samo kap u moru onoga što nas čeka kada govorimo u EU fondovima, a moguće je da sva golema sredstva koja nam EU nudi čak nećemo moći ni potrošiti, pojasnio je Tolušić. Već više od desetak građevinskih dozvola čeka početak provedbe, a među njima su drvni centar kompetencija, hosteli u Virovitici i Slatini, osnovna škola u Orahovici, projekt obnove dvorca u Suhopolju, tehnološki inovacijski centar, centar za djecu s posebnim potrebama te brojni drugi, a uskoro se očekuje i građevinska dozvola za izgradnju sirane.

Dvorac-kurija obitelji Janković će sljedećih godinu dana biti obnovljen radi turističko-edukacijskog centra u Kapela Dvoru, a trebao bi ujedno biti i središte biciklističkih staza koje će obuhvaćati područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac, a u sklopu ovog budućeg turističkog kompleksa će biti izgrađeno i 20 soba smještajnog kapaciteta te brojne druge turističke zanimljivosti. Dvorac je udaljen 7 km od Virovitice, a virovitičko-podravska županija ga je kupila 2012. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije