Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počinje istraga o trgovanju lijekovima za dijalizirane bolesnike na Rebru

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je kako će od USKOK-a i DORH-a zatražiti istragu o korupciji i trgovanju lijekova za liječenje dijaliziranih bolesnika u KBC-u Rebro.
13. listopada 2009. u 13:10 20 komentara 4 prikaza
milinović darko
Foto: Tihomir Ivčetić

Kada su u pitanju optužbe Udruge dijaliziranih bolesnika KBC-a Rebro o korupciji i trgovanju lijekova za liječenje dijaliziranih bolesnika, ja kao ministar zatražit ću od USKOK-a i DORH-a da se to što prije provjere i utvrde činjenice. Isto tako zatražit ćemo da se utvrde činjenice na Imunološkom zavodu – kazao je ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović za posjeta Požegi.

Ministar je najavio da ovih dana počinje i akcija stručne kontrole liječenja dijaliziranih pacijenata u KBC-u Rebro. Što se tiče Zakona o pušenju, dodao je, nije potrebno donositi nikakve podzakonske akte jer je u zakonu sve jasno rečeno na koji način i pod kojim uvjetima se u kafićima može pušiti.

- Za kafiće imamo prijelazno razdoblje zbog čega sam žalostan i jedva čekam da prođe tih šest mjeseci. Pozivam ugostitelje da ih se što više odluči za nepušačke kafiće jer na taj način štitimo zdravlje ljudi. Svaki dan u Hrvatskoj umre 14 ljudi od bolesti koje su izravna posljedica pušenja – istaknuo je ministar Milinović.   

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • cicibela:

  Ova istraga će brzo završiti jer glavni igrači su stranci i puuuuno su veliki. Eventualno neki činovnik završi par mjeseci iza brave, a njegov šef ode u kut za kaznu.

 • Avatar Medeni
  Medeni:

  Koji Miroslav Tuđman? Kaj si ti z Vrapča zbrisal? Ako taj dobije 2%glasova ja si ... režem.

 • Pippo9:

  Vlada je morala uvesti krizni porez koji je neophodan zbog redovite isplate mirovina, plaća i socijalnih davanja.Ustavni seud ga neće proglasiti neustavnim ne zboh pritiska vlade na sud već zbog pravovaljane odluke suda..