Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Molitvena kampanja

Počinje '40 dana za život' protiv abortusa

40 dana za život
Foto: Olakat
22.09.2015.
u 13:08

Čvrsto vjerujemo da će Bog i dalje činiti čuda ako nastavimo moliti i postiti i biti tu za najpotrebnije, najmanje – nerođenu dječicu i njihove majke i očeve. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije

U srijedu, 23. rujna kreće nova molitvena kampanja međunarodne inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja, a trajat će do 1. studenoga.

Hrvatska sudjeluje sa svojih 20 gradova i okuplja oko 6 tisuća ljudi. Konkretna pomoć trudnici u Vukovaru koju su svi nagovarali na pobačaj, trudnici u okolici Splita koja je razmišljala o pobačaju, spašen dječji život u Sisku, Puli i Šibeniku, javna svjedočenja majki s ranom pobačaja, radost majki kojima se pomoglo, obraćenje doktora, smanjenje pobačaja u osječkoj i vukovarskoj bolnici u vrijeme trajanja bdijenja, neki su od plodova inicijative u Hrvatskoj.

„Duhovno, moralno i materijalno pomažemo trudnicama i obiteljima u potrebi. Svojim bdijenjem pred bolnicama smo posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti, te znak Božje milosrdne ljubavi za medicinsko osoblje pozivajući ih na obraćenje. Važno nam je osvijestiti lokalnu zajednicu te cijelu Hrvatsku o gorućem problemu pobačaja, to je silna nepravda prema nerođenoj djeci i majkama. Istina je da samo ljubav, milosrđe na koje nas poziva papa Franjo, mogu graditi bolji svijet.“, izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative.

Nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić „Čvrsto vjerujemo da će Bog i dalje činiti čuda ako nastavimo moliti i postiti i biti tu za najpotrebnije, najmanje – nerođenu dječicu i njihove majke i očeve. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije koji su bili istaknuti borci za prestanak pobačaja, ne samo riječima već i djelima ljubavi i milosrđa.“

Detaljnije informacije o inicijativi možete naći na www.40danazazivot.com te facebook grupi 40 dana za život – Hrvatska.

Gradovi sudionici: Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sisak, Zagreb, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavonski Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik.

>> Pred bolnicom u Vinogradskoj mole za prestanak pobačaja

Komentara 9

D1
d12345
16:24 22.09.2015.

Puna potpora i jedno veliko bravo za ovu inicijativu.......nadam se da će večernji konačno početi pisati i o posljedicama koje abortus ostavlja na ljude i u konačnici na društvo-čitaj-Planned Parenthood

MI
Misericordia
14:21 22.09.2015.

''...posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti...'' - gle čuda, i očevi dolaze pobaciti :D? Ispravno bi bilo napisati, za majke koje dolaze pobaciti i za očeve (njihove partnere) koji ih u tome podržavaju, ili tako nešto.. Uglavnom, nisam katolibanka, ali o abortusu mislim sve najgore. Mislim da svakoj ženi i djevojci koja u 21. stoljeću 'ostane trudna' (ono, koja 'uhvati' trudnoću kao što netko 'uhvati' gripu i prehladu) treba skrbnik, jer očito jadnica nije sva svoja. Ali smetaju mi ove spike sa molitvama i bdijenjima jer dolaze od iste ekipe koja brani uvođenje spolnog odgoja u škole i koja grčevito brani kontracepciju (kondome, kontracepcijske pilule, 'pilulu za dan poslije'). Zato, 'molite se' za dostupnost kontracepcije svima (niže cijene kontraceptiva, automati sa kondomima, niže cijene i bolja dostupnost ginekoloških savjetovanja) a pogotovo za pravovremeno obrazovanje tinejđera o sprječavanju neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti.

LA
Latz
14:15 22.09.2015.

Samo vi molite, i ne radite ništa drugo. Ta svjedočenja govore samo o onima koji svjedoče -- to nije apsolutno nikakav argument niti analogija za tuđe iskustvo. Još kad bi to oni razumjeli ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije