Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Počinitelju eutanazije nad Hrvatom kod 
nas prijeti progon

Dopuštenost eutanazije u Francuskoj moraju riješiti suci Europskog suda

Komentari 51

RI
Riječanka
06:50 12.02.2015.

Poštujem Papa Franju, ali zar se ne igraju i znanstvenici Boga kada umjetno održavaju čovjeka na životu. Što bi se dogodilo unazad nekoliko desetaka godina prije nego što su znanstvenici izumili taj aparat koji umjetno održava čovjeka na životu - čovjek bi umro. Konju i psu pomognemo da se riješi boli, zašto je grijeh kada se to ljudskom biću pomogne kada bi po prirod i po Bogu itako umro. O tome da li će trpiti bol do smrti onaj tko je pri svijesti trebao bi sam odlučiti i omogućiti da bira.

VL
OB
ObrenM
17:56 11.02.2015.

Zanima me dali ce nasa drzava biti dosljedna u kaznjavanju ubojice Hrvata?Ljudski zivot u izopacenom svijetu vrijedi nekoliko tisuca eura.Sotonske kreature su to svele na turisticki obrt.Nebi me cudilo kada bi radi dopunske zarade uzgred prodavali organe ubijenih.

VL
Avatar abakus
abakus
19:07 11.02.2015.

"Ubojstvo iz milosrđa" postoji otkad je svijeta i vijeka i obično se počinjalo nad ranjenim suborcima na bojištu kojima nije bilo moguće osigurati pravu pomoć i kojima je predstojala mučna agonija umiranja ili zarobljavanje od neprijatelja koji bi ih podrvgnuli nezamislivim mukama. Eutanazija se činila i čini se i dan danas i nad životinjama koje su bile ili jesu teško bolesne ili ozlijeđene i kojima bi daljni život bio samo nepotrebno trpljenje. Kao čovjeku, nezamislivo mi je da onu istu milost brze smrti koju danas omogućujemo staroj i bolesnoj mački ili psu ne možemo pružiti čovjeku koji je smrtno bolestan i teško trpi ili je pak tako teško bolestan da trpi i u fizičkom i u psihičkom smislu više nego što može podnijeti te ga to lišava i onog najosnovnijeg ljudskog dostojanstva. Zato "da" za eutanaziju. Ali samo za takve smrtno bolesne i teško fizički trpeće ljude i samo na njihov izričit zahtjev dan pri punoj svijesti nakon što im je ponuđena i osigurana sva pomoć koju današnja medicina može pružiti.

VL
NE
neboiznadzagreba
22:13 11.02.2015.

Zanimljivo je da je osnivač Dignitasa odvjetnik ,a ne liječnik koji svakodnevno gleda umiruće pacijente izložene nesnosnim bolovima , kao da je bilo važnije osigurati pravnu stranu , nego s medicinskog stajališta opravdati nečije " potpomognuto samoubojstvo " . S jedne strane , znanost se trudi produžiti život do besvijesti , a kada ta besvijest ili svijest istrgana strašnim bolovima , postanu neizdrživi , opet nudi rješenje , spasonosni koktel smrti . Mora li čovjek biti gospodar svega ? Protiv sam eutanazije , ona je ubojstvo, u ovom slučaju i biznis koji se dobro pobrinuo da sve bude pravno čisto , ali moralno upitno . Dopusti li se zanijekati NE UBIJ u jednom slučaju , lako se može dogoditi da se to protegne i na hendikepirane , psihički nestabilne , stare , bolesne . nezaposlene ; protiv sam jer ne znamo koliko na nečiju odluku da se tako ode može utjecati želja da se bližnjeg poštedi gledanja boli , pružanja skrbi i gubitka vremena u borbi koja se ne može dobiti , protiv sam jer time niječemo dušu koja u procesu raspadanja svijesti kod umirućeg može trpjeti iste takve , možda i sto puta gore boli , u trajanju koje se može činiti vječnošću . Za kraj , protiv sam toga jer time priznajemo kraj tijela kao kraj svega .

VL
BA
bakulušić
18:15 11.02.2015.

Kako se krenulo sa raspravama o ovoj tužnoj temi, čini mi se da ćemo opet skupljati potpise za referendum. Ovaj put za zabranu eutanazije. I opet ćemo od Europe dobiti packe kao i za referendum o braku. A zlo donešenoo iz Europe u Hrvatskoj dobro uspjeva. Ugledni zagovornici eutanazije se već javljaju sa porukom: "Ubij se ako ti je teško. Ja te podržavam." I svi to čitamo kao nešto sasvim normalno. Nažalost!

VL
NV
novo vriijeme
22:15 11.02.2015.

Hrvatska je prekorumpirana i previše kriminalna država po svim svjetskim mjerilima da bi se ovdje dozvolile eutanazije. Od oduzimanja putem socijalne službe imovine starima i nemoćnima do prilike da razvijemo trgovinu organa i tkiva, već je bilo aferica na tu temu. Stoga ne dovedite u napast ... naše poštenjačine. Ljudi koji se žele ubiti to i učine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.