Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Styria: SCOOL

Počeo 'job shadowing' u sklopu prve hrvatske medijske akademije

Styria:SCOOL (1)
Foto: Pixsell
1/6
09.11.2012.
u 14:35

Svi polaznici akademije Styria:SCOOL dobili su priliku provesti vrijeme u odjelima po izboru unutar cijele grupe Styria Hrvatska

Styria:SCOOL, prva hrvatska medijska akademija, projekt je namijenjen studentima različitih fakulteta koji je osmislio Odjel upravljanja ljudskim potencijalima Styrije Hrvatska, najveće hrvatske medijske kuće.

U prvom dijelu ovogodišnjeg projekta pod nazivom Styria:SCOOL studenti novinarskog, grafičkog i ekonomskog fakulteta zagrebačkog sveučilišta imali su priliku poslušati predavanja voditelja odjela iz medijske kuće Styria Hrvatska te radom na konkretnim poslovnim slučajevima dobiti uvid kako se zapravo vrši poslovanje unutar jedne medijske kuće.

Problematika koja je iznesena u poslovnim slučajevima studentima je predstavljena s više različitih aspekata, što im je omogućilo dobivanje sveobuhvatnog pogleda na poslovanje.

– Studenti formirani u timove pod vodstvom mentora promatraju i seciraju različite aspekte jednog problema. Ovo pruža izvrsnu priliku za razvijanje kritičkog razmišljanja, artikuliranje i obranu svoga stajališta te uvid u postupak donošenja odluka u velikim poduzećima – o strukturi prvog dijela projekta Styria:SCOOL rekla je Una Kolar, studentica poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kroz teoretski i praktični dio predavanja i rješavanje poslovnih slučajeva studenti su naučili kako iz ideje nastaje konkretan proizvod te koliko je dobra suradnja među odjelima važna pri stvaranju uspješnog medijskog proizvoda.

– Meni kao studentici novinarstva Styrijina medijska akademija bila je iznimno zanimljiva i korisna. Kroz svoje dosadašnje obrazovanje bila sam usredotočena samo na sadržaj u medijima, dok sam kroz tjedan dana Styrijine akademije naučila i mnogo toga o razvoju, marketingu i prodaji koji s redakcijom tvore dobar medijski proizvod – o prvom dijelu medijskog projekta Styria:SCOOL rekla je Cassandra Karlović, studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Međutim, Styria:SCOOL ovdje ne staje! Ovaj tjedan počeo je "job shadowing" u kojem su svi polaznici akademije Styria:SCOOL dobili priliku provesti vrijeme u odjelima po izboru unutar cijele grupe Styria Hrvatska. Nastavno, polaznicima će biti pružena prilika raditi na konkretnom poslovnom slučaju gdje će brusiti svoja znanja i vještine.

Kreatori medijske akademije Styria:SCOOL na taj način žele polaznicima omogućiti još dublji praktični uvid u poslovanje i tako ih pripremiti za prve poslovne korake koji ih čekaju u budućnosti. A tko zna, možda ti koraci budu baš u nekom od odjela unutar Styria Hrvatske.

Komentara 2

CR
CrniP
19:04 09.11.2012.

Tko je vlasnik Styria-e?

Avatar anton.filic
anton.filic
23:10 09.11.2012.

Mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije