Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NATO PAKT

Počeo je hladni rat 21. stoljeća

29.09.2021.
u 11:29

Australija (A), Ujedinjeno Kraljevstvo (United Kingdom – UK) i Sjedinjene Države (United States – US) odlučili su poslati poruku Kini i naoružati Australiju nuklearnim sredstvima. Francuzi su poludjeli. Što to znači za Europu?

Komentara 32

SI
sisavac
13:09 29.09.2021.

strašan savez, udružila se propala onemoćala britanija, usa koja svake godine diže dug u visini bdp-a jedne španjolske, koja tiskanjem novca financira vojsku, i australija, mala zabačena državica, koja svoje komplekse pokušava liječiti sudjelovanjem u okupacijama sirotinje, tipa iraka, afganistana, gdje su počinili teške ratne zločine. jedna australija koja nije u stanju operativno imati svoje 4 dizel podmornice (jer nema dovoljno posade za sve njih 4); bi sad kao trebala moći održavati 8 nuklearnih podmornica koji bi kao držale štangu u kineskom moru? amerika koji sa svojih 12 nukl nosača aviona misli da je sada 1959-a, a ne 2021-a u kojoj i rusi i kinezi imaju hipersonične projektile u upotrebi, radi kojih nosač aviona više nije alat projekcije moći, već debela meta, koju se lako potopi, a onda čitava skupina postaje obična ribarska flota? za 10 godina australci možda budu vidjeli prvu podmornicu, a još ne bude u upotrebi, jer će za dizajn trebati 3-4 godine, kad ga politika odobri, izmijene se 2 vlade, donese odluka, krene gradnja, proći će 15 godina. tko će graditi? australija? za 15 godina dolar će izgubiti status rezervne valute, za 15 godina i kina i indija će preteći amere u veličini ekonomije. indija iskorištava američku paranoju. to znaju kinezi.

Avatar southman
southman
13:02 29.09.2021.

SAD zaokružuje nuklearnim oružjem koje su u okružju Kine. To je crveni signal na potencijalnu invaziju Tajvana .

XA
xaron
22:09 29.09.2021.

Evo ko US stvara pakt za borbuprotiv Kine. Da baci Kinu na koljena US netreba nikakav pakt ni oružje, može to uraditi bez ispaljenog metka. i to svi znaju. US samo treba da obustavi uvoz iz Kine i oni su gotovi. Problem sa ovim pristupom je da bi US korporacije ( i pojedinci ) izgubili velike novce i to je - no go.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?