Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Počelo suđenje ubojici brata iz Rijeke Voćanske

'11.11.2012., Rijeka Vocanska - Nozem ubio brata i ranio njegova prijatelja. Ubojstvu je navodno prethodila svadja. Ocevid u tijeku. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
18.03.2013.
u 11:02

Nakon što mu je pročitana optužnica, Stjepan Šarko rekao je da se samo branio, te da nije imao namjeru nikoga ubiti

Saslušavanjem svjedoka ü petak je na varaždinskom Županijskom sudu počelo suđenje Stjepanu Šarku (52), koji je kuhinjskim nožem ubio brata Josipa (49) i ranio susjeda Stjepana Evačića (63). Zbilo se to 11. studenog, na Martinje, u Rijeci Voćanskoj.

Ubojstvo i pokušaj

Nakon što mu je pročitana optužnica koja ga tereti za ubojstvo i pokušaj ubojstva, optuženi se izjasnio da nije kriv, dodavši da nije imao namjeru nikoga ubiti već se samo branio. Sutkinja Božica Mišak konstatirala je da su svi dokazi optužbe i obrane prihvaćeni, osim rekonstrukcije događaja, te će se naknadno odlučiti postoji li za tim potreba. Iako su se svjedočenja 4 ispitanih svjedoka ponešto razilazila, svi se slažu u jednom: braća su bila u vrlo lošim odnosima, a agresivniji je bio ubijeni brat Josip, koji je, pričaju, Stjepana godinama maltretirao i podcjenjivao zbog toga što ovaj nije imao posao. Ustvrdili su i da su se braća uoči ubojstva posvađala i potukla. S. Evačić kazao je kako je ubijeni pozvao njega i Josipa Huma na kavu.

- Kada smo došli tamo Stjepan je bio jako ljut i nešto je nerazumljivo mrmljao, nakon čega su se Josip i on posvađali. Josip mu je rekao kako ga neće više uzdržavati, na što mu je Stjepan rekao kako mu neće \"nepismenec komandovati\" te je otišao. No Josip je otišao za njim i tada su se potukli palicama – svjedočio je Evačić koji kaže da je on nakon toga krenuo kući. No prije nego je stigao Stjepan ga je, izgleda nakon ubadanja brata, navodno zaskočio te i njega ubo, u lijevo rame. Dodao je i da su oba brata voljela popiti, što su učinili i kobnoga dana. S tim se složio i svjedok Josip Hum, koji je čak i zaplakao, jer se, kaže, \"to sve nije trebalo dogoditi\". - Nemir i neslogu u kući stvarao je Josip, zbog čega je Stjepan spavao po štalama, a ne doma - kaže.

Susjedi se bojali ubijenog?

Susjed Josip Tucelj, na čijem se \"gruntu\" dogodilo ubojstvo, kaže da je vidio kako ubijeni Josip trči za bratom u susjedno dvorište nakon čega su se potukli. Stjepan je izvukao nož, no susjed se nije umiješao jer se kaže, oduvijek bojao Josipa, koji se osim sa bratom svađao često svađao i sa susjedima, kojima je želio \"komandovati\". Suđenje se nastavlja početkom svibnja kada će biti saslušani svjedoci obrane, a sutkinja je naložila i da se provede psihijatrijsko vještačenje okrivljenog, kojemu je do daljnjega produžen pritvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije