Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Počelo suđenje Tomislavu Josiću zbog razbijanja ćiriličnih ploča

tomislav josić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.02.2016.
u 10:02

Suđenje ipak nije održano jer njegov odvjetnik nije dobio poziv na raspravu. Novi termin je 14. ožujka

Pred Općinskim sudom u Vukovaru danas je, gotovo dvije i pol godine od 2. rujna 2013. godine i razbijanja postavljenih dvojezičnih ploča, započelo suđenje predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću.

– Tereti me se da sam organizator svih događanja toga dana, odnosno, da sam nagovorio i izmanipulirao ljude koji su potom razbili postavljene ploče. Za to se optužuje mene i Stevu Culeja kojemu se upravo zbog toga želi skinuti saborski imunitet – rekao je Josić.

Suđenje ipak nije održano jer njegov odvjetnik nije dobio poziv na raspravu. Novi termin je 14. ožujka.

– Žalosni smo jer se još uvijek održavaju ta suđenja i vrši pritisak na ljude iako smo nakon odluke Ustavnog suda zatražili da se prestane s sudskim postupcima. Kako god, proces je odgođen do idućeg termina kada će nadam se biti pozvan i moj odvjetnik. Imam niz svjedoka koji će moći potvrditi da ja nisam nikoga nagovorio da učini bilo što ako to on ne želi – rekao je Josić.

Podsjetio je i kako je kaznenim nalogom, koji je uslijedio ubrzo nakon tih događanja, bio osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uvjeta.

– Vidjet ćemo hoće li ostati ta kazna ili će ona biti preinačena – zaključio je Josić.

Ispred zgrade Općinskog suda u Vukovaru jutros se okupilo 30-ak osoba koje su došle dati potporu Josiću pred suđenje. 

>> Ne odustajemo od svojih zahtjeva

Komentara 74

TY
Typo
10:30 17.02.2016.

R00kie, Ravnagorapobeditimora,Derbibliothekar6754 - dođite u Vukovar pa to recite javno, može tamo kod Bijelog križa ili na memorijalnom groblju. Jaki ste na riječima i za svojim kompjutorom. Sram vas bilo.

ZA
zagrebstari
10:27 17.02.2016.

Neka ti dragi Bog da snage da i ovo izdržiš.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
10:46 17.02.2016.

Napadali, ubijali itd itd i sada ti "isti" traze cirilicu... nema vas 5% a ponašate se ka da vas ima 50 milijuna komšije. Vaš vjecni KOMPLEKS: htijeli bi biti nešto što niste, nikada bili, niti ce te iiiiiikada biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije