Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počelo suđenje Tomislavu Josiću zbog razbijanja ćiriličnih ploča

Suđenje ipak nije održano jer njegov odvjetnik nije dobio poziv na raspravu. Novi termin je 14. ožujka
17. veljače 2016. u 10:02 74 komentara 1362 prikaza
tomislav josić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pred Općinskim sudom u Vukovaru danas je, gotovo dvije i pol godine od 2. rujna 2013. godine i razbijanja postavljenih dvojezičnih ploča, započelo suđenje predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću.

– Tereti me se da sam organizator svih događanja toga dana, odnosno, da sam nagovorio i izmanipulirao ljude koji su potom razbili postavljene ploče. Za to se optužuje mene i Stevu Culeja kojemu se upravo zbog toga želi skinuti saborski imunitet – rekao je Josić.

Suđenje ipak nije održano jer njegov odvjetnik nije dobio poziv na raspravu. Novi termin je 14. ožujka.

– Žalosni smo jer se još uvijek održavaju ta suđenja i vrši pritisak na ljude iako smo nakon odluke Ustavnog suda zatražili da se prestane s sudskim postupcima. Kako god, proces je odgođen do idućeg termina kada će nadam se biti pozvan i moj odvjetnik. Imam niz svjedoka koji će moći potvrditi da ja nisam nikoga nagovorio da učini bilo što ako to on ne želi – rekao je Josić.

Podsjetio je i kako je kaznenim nalogom, koji je uslijedio ubrzo nakon tih događanja, bio osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uvjeta.

– Vidjet ćemo hoće li ostati ta kazna ili će ona biti preinačena – zaključio je Josić.

Ispred zgrade Općinskog suda u Vukovaru jutros se okupilo 30-ak osoba koje su došle dati potporu Josiću pred suđenje. 

>> Ne odustajemo od svojih zahtjeva

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Typo:

  R00kie, Ravnagorapobeditimora,Derbibliothekar6754 - dođite u Vukovar pa to recite javno, može tamo kod Bijelog križa ili na memorijalnom groblju. Jaki ste na riječima i za svojim kompjutorom. Sram vas bilo.

 • zagrebstari:

  Neka ti dragi Bog da snage da i ovo izdržiš.

 • Avatar Semper Paratus
  Semper Paratus:

  Napadali, ubijali itd itd i sada ti "isti" traze cirilicu... nema vas 5% a ponašate se ka da vas ima 50 milijuna komšije. Vaš vjecni KOMPLEKS: htijeli bi biti nešto što niste, nikada bili, niti ce te iiiiiikada biti.