Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Krvava drama u zatvoru: 'Sisački monstrum' na sudu uz goleme sigurnosne mjere

Već prije osuđeni ubojica Šištaković izudarao je Matanića utegom po glavi, nakon čega je ovaj završio u komi
29. siječnja 2019. u 23:42 25 komentara 21909 prikaza
Srđan Mlađan
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Vezanih ruku i nogu, s Konzumovom vrećicom u rukama, pratio je u utorak početak suđenja Dario Šišaković (29), optužen da je 19. ožujka 2015. u Kaznionici u Lepoglavi utegom pokušao ubiti Roberta Matanića (40), osuđenog na 35 godina zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića 2008. Matanić i Šišaković, koji odslužuje 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk 2011., sukobili su se u zatvoru.

Srđan Mlađan serijske ubojice od 1900. do 2015. U Hrvatskoj je samo Srđan Mlađan birao žrtve kao u američkim filmovima

Matanić je sa slomljenom lubanjom i trajnim oštećenjem mozga završio u komi, a to je i bio osnovni razlog zašto je suđenje počelo tri i pol godine nakon podizanja optužnice. Među svjedocima na tom je suđenju i “sisački monstrum” trostruki ubojica i razbojnik Srđan Mlađan (38), koji bi uz stroge mjere osiguranja sutra trebao biti doveden u Varaždin na svjedočenje i ispričati što je u zatvorskom dvorištu vidio tog 19. ožujka. Sve do toga dana Matanić i Šišaković bili su u dobrim odnosima i zajedno su vježbali.

Video - Dvostruki ubojica napravio kaos u sudnici

Matanić je navodno Šišakoviću pokazivao kako najučinkovitije udarati u boksačku vreću, da bi potom prešli na vježbe s utezima. I tu je puklo. Kad je Matanić sjedio na klupi za benč, Šišaković ga je iznenada počeo udarati utegom po desnoj strani glave, nanijevši mu, prema optužnici, višestruke prijelome lubanje i natučenje mozga s krvarenjem ispod moždane ovojnice. Dotrčali su čuvari, a Šišaković je kleknuo i sklopio ruke iza glave.

On i Matanić navodno su se poznavali i prije zatvora u Lepoglavi. Imali su i istog odvjetnika. Matanić se nakon otprilike pola godine probudio iz kome i počeo komunicirati. Među očevicima sukoba u zatvoru bio je i trostruki ubojica Igor Matanović, osuđen na 26 godina, koji je gledao dvojac kako vježba, dok je Mlađan džogirao po dvorištu. Nije isključeno da će još netko od zatvorenika svjedočiti. U cijeloj toj plejadi ubojica koje je, kao u nekom filmskom scenariju, povezala krvava drama u zatvorskom dvorištu, Mlađanov dolazak na svjedočenje izaziva najveću pozornost.

Roditelji Srđana Mlađana Uskoro izlazi Roditelji Srđana Mlađana: 'Ja oprost ne mogu tražiti, ja nemam obraza'

Kao 17-godišnjak ubio je 16-godišnju Elizabetu Šubić koju je ustrijelio s dva hica u stražnji dio glave, a dva tjedna kasnije meta mu je bio susjed umirovljenik Petar Jančić, u kojega je, također iz očeve automatske puške “Crvena zastava”, ispalio tri hica. Uhićen je uskoro, ali zbog pljačke Sisačke banke pedeset metara od kuće, no policiji nije trebalo dugo da ga poveže s dva ubojstva. Osuđen je na deset godina zatvora, što je za maloljetnika najveća moguća kazna. Već bi desetak godina bio na slobodi da 2002. nije na slobodnom vikendu opljačkao banku i ubio policajca Milenka Vranjkovića Kinga. Tad već kao mlađi punoljetnik osuđen je na 15 godina zatvora i na slobodu bi trebao izaći za osam godina.

Srđan Mlađan
1 / 7
Srđan Mlađan
MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • prajdali100:

    Uz " dobre milicajce" ovaj monstrum bi za kratko vrijeme bio ko bubica.Uf, zaboravio sam, živimo u vremenu ljudskih prava, sloboda.....

  • Ovozemaljski:

    Koga mi sve hranimo... Ovim ljudima se da maca (čekić) i neka ravnaju Velebit, svu snagu mogu korisno iskoristit, ako se pobune,.upuca ih se, kremira u spalionici i idemo dalje...

  • narod1:

    Ameri sa ovakvima ne gube vrijeme i resurse