Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općinski sud u Čakovcu

Počelo suđenje nezavisnom vijećniku kojeg je tužio SDP-ov gradonačelnik

Predrag Kočila
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
25.10.2018.
u 16:45

Vijećnik Kočila je na početku suđenja rekao da se ne osjeća krivim zbog komentara kakvim se služi u političkom životu

Na Općinskom sudu u Čakovcu održano je prvo ročište na suđenju nezavisnom gradskom vijećniku dr. sc. Predragu Kočili, kojeg je privatno tužio gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP). On i Grad Čakovec vijećnika terete za vrijeđanje i klevetu u objavama i komentarima koje je u siječnju prošle godine objavio na svom Facebook profilu i u Facebook grupi "Čakovčanke i Čakovčanci".

Vijećnik Kočila je na početku suđenja rekao da se ne osjeća krivim zbog komentara kakvim se služi u političkom životu. Kao vijećnik, smatra, ima pravo ukazivati na ono što, po njemu, nije dobro. Gradonačelnik Kovač pak je rekao da je tužba bila jedini način zaštite od višegodišnjih uvreda. Iduća rasprava zakazana je za 29. studenog. Kovač je još u veljači prošle godine najavio da će podići tužbu i novčanu naknadu, ako dobije spor, donirati nekoj od čakovečkih humanitarnih udruga.

"Tužio sam ga za niz uvreda i kleveta jer već duže vrijeme na svom Facebook profilu iznosi neistine, iako je kao gradski vijećnik upućen u sve projekte i poslovanje grada. Osobe izabrane na izborima, koje u Gradskom vijeću predstavljaju građane, za svoje javno izrečene neistinite tvrdnje i postupke trebaju snositi odgovornost. Poštujem svačije mišljenje i stavove, ali konstantne uvrede i klevete su nedopustive", istaknuo je tada Kovač.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
17:39 25.10.2018.

Puno riječi u članku,ali nije rečeno što je tuženik izjavio.

PS
psyhotic
19:11 25.10.2018.

trebaš ti njega kao tvoji prethodnici i partijski drugovi odvesti do obližnje jame i ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije