Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Počelo preuređenje NSK u Zagrebu vrijedno 60 milijuna kuna

31.08.2018.
u 00:02

Do kraja godine iz NSK mora se iseliti “gruntovnica”, koja će novu lokaciju naći na budućem Trg pravde, no studenti nemaju razloga za brigu – knjižnica će im cijelo vrijeme biti na raspolaganju, osim za trajanja summita šefova država i vlada.

Za predsjedanja Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovini 2020. središnja točka tog ambicioznog projekta nalazit će se u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Počele su pripreme da se ta monumentalna zgrada hrvatske arhitekture i kulture pretvori u suvremeni kompleks koji će šest mjeseci biti srce Europske unije, a i šire.

Do kraja godine iz NSK mora se iseliti “gruntovnica”, koja će novu lokaciju naći na budućem Trg pravde, no studenti nemaju razloga za brigu – knjižnica će im cijelo vrijeme biti na raspolaganju, osim za trajanja summita šefova država i vlada.

Novouređeni prostori u NSK stajat će, prema preliminarnim procjenama, oko 60 milijuna kuna iz državnog proračuna, nastavit će se koristiti i nakon predsjedanja: Zagrebu će ostati potreban kongresni centar, velika dvorana moći će se koristiti kao druga scena Hrvatskog narodnog kazališta, a razmišlja se i o uređenju muzeja rijetkih i starih rukopisa.
Odluku da se NSK koristi kao središte donijela je Vlada. 
Zgrada se pokazala idealnom za ugošćivanje delegacija, sastanaka te summita.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Pet ljutih protivnika Pape Franje

>>Što je u pozadini zazora od obitelji s djecom

>>Vrh HDZ-a izbacuje Darka Milinovića usred izbora

>>Oporavak nakon moždanog udara - Aki Rahimovski opet pjeva, vraća se velikim koncertom u Beču

>>Prilog EU fondovi: Povucite novac i pokrenite sami posao

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
22:41 30.08.2018.

Za te novce (60 000 000)mogli su izgraditi novu zgradu, koja bi poslije završetka hrvatskog zasjedanja, mogla biti ured predsjednika ili zgrada nekog ministarstva.

Avatar Nosaminna
Nosaminna
01:49 31.08.2018.

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==> Sexydrom.com

GA
gardist91
06:47 31.08.2018.

Samo mi trosimo na ovakve gluposti toliki novac. Trenutno Austrijanci predsjedaju i primaju delegacije u kongresnom centru starom 30 godina i jedino sto su ulozili u prostor je kontejnerska zgrada od oko 500 kvadrata, dogradjena do centra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije