Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Počelo je premještanje migranata, u Vučjak stiglo 12 autobusa

Autobus koji je bio pun migranata i u kojemu je bio i najmanje jedan policajac prošao je nešto prije 13 sati pored brojnih novinarskih ekipa zadržanih na udaljenosti od oko četiri kilometra od samog kampa Vučjak.
10. prosinca 2019. u 13:08 6 komentara 2596 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Premještanje migranata iz Vučjaka koje se trebalo odviti jučer ipak je započelo danas, a policija je odlučila zabraniti novinarima prilaz na čak tri kilometara od kampa. Razlog tome navodno je sigurnost. Prvi autobus s ilegalnim migrantima je u utorak rano poslijepodne napustio prostor Vučjaka.

Migranti u kampu Vučjak Sandra Veljković Vučjak je razotkrio kaotičan politički sustav u BiH

Autobus koji je bio pun migranata i u kojemu je bio i najmanje jedan policajac prošao je nešto prije 13 sati pored brojnih novinarskih ekipa zadržanih na udaljenosti od oko četiri kilometra od samog kampa Vučjak.

Tijekom prijepodneva tamo je stiglo desetak autobusa, a prema neslužbenim najavama za prijevoz migranata osigurano ih je ukupno 12. Do početka evakuacije migranata nije zabilježen niti jedan incident.

Upravni odbor Udruženja BH novinara javno je pozvao Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, kao i Međunarodnu organizaciju za migracije (IOM) da im omogući "sigurno i slobodno izvještavanje" te da su i sami svjesni da je riječ o "događaju visokog sigurnosnog rizika", prenosi Klix.

"Ovo je događaj od javnog značaja za sve stanovnike USK i drugih dijelova BiH, zbog čega je važno javnosti i medijima osigurati točne, objektivne i balansirane informacije od nadležnih lokalnih vlasti USK, policije i IOM-a, kao i uvid u cjelokupan tijek premještanja migranata", navode u apelu.

Danas će se migranti autobusima prebaciti u prihvatni centar Ušivak kod Sarajeva, gdje će boraviti privremeno dok se do kraja ne uredi vojarna Blažuj.

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
 • hr.eu:

  Zbog čega vlasti tzv. BiH ne vraćaju migrante u Srbiju odakle su došli? Očito im je cilj da ih što više nagomilaju u tzv. BiH kako bi promijenili nacionalnu strukturu u korist muslimana jer kako neki izvori navode, masovno im ... prikaži još! se dijele državljanstva BiH. Totalla islamizacija BiH u punom zamahu.

 • Avatar mofo
  mofo:

  A dobro ajd, bar ne trebaju raditi posebne smještaje za žene i djecu, njih nema...

 • miyamoto:

  Vučjak je oštar pas ali ne treba ga se baš toliko plašiti