Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svima slijedi isti scenarij'
Povratak na članak

Počelo gašenje bioplinskih postrojenja: Bioelektrana kod Lipika prva u stečaju

Prije mjesec i pol upozorili su da bi do ljeta 70 posto proizvodnje elektrana na biomasu u Hrvatskoj moglo prestati s radom, Ministarstvo gospodarstva već gotovo dvije godine pokušavaju upozoriti na svoje probleme, a prije gotovo četiri mjeseca predložili su i tri mjere koje bi eventualno spasile bioplinski sektor. Pokušavaju, ali ne ide baš, prva bioelektrana podnijela je zahtjev za stečaj, kažu u Hrvatskoj udruzi proizvođača bioplina (HUPB), a za njom mogle bi i druge. Ova konkretna, NTC Gaj u Lipiku, objašnjavaju, strana je investicija, vlasnik i direktor joj je Peter Maierhofer te nije izašla iz sustava poticaja HROTE-a u vrijeme kad su mnoge svoj spas pokušale potražiti na tržištu.

Komentari 3

OT
otrovnijezik
13:56 23.05.2023.

Kako se Plenki brine o nama i na vrijeme. Naručit će telefonom struju od nekoga uz odgovarajući postotak.

VL
Avatar comparator
comparator
07:55 24.05.2023.

Postrojenje nije ni blizu Lipika kako se navodi . Malo bolje pogledajte gdje je Kukunjevac . Malo se je razmahalo ulaganje u Milorada Pupovca . Iz članka se ne vidi ništa osim kako je projekt s bio masom trebao dobiti potporu države na teret proračuna ,a ta praksa je koliko znamo u rukama političara. Sva ta navodna strana ulaganja iza sebe ipak imaju političku pozadinu.

VL
DU
Deleted user
13:51 23.05.2023.

Uništen stočni fond,a investitori ulažu u bioelektrane.Ostaje jedino da skupljaju metan iz naših septičkih jama.Kod nas ih barem ima dovoljno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.