Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Rijeci

Počeli radovi na ojačavanju tunela Kalvarija

tunel01
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
22.11.2010.
u 12:19

Dok pruga bude zatvorena, putnički promet bit će organiziran autobusima "Autotransa" iz Rijeke prema kolodvorima Škrljevo, Fužine, Delnice i nazad

Danas su u Rijeci počeli radovi na ojačavanju željezničkog tunela Kalvarija koji se nalazi neposredno uz garažu Zagrad A, što je neophodno za dovršetak izgradnje ceste Ivana Pavla II. kao i početka radova na iskopu jame za garažu Zagrad B. Zbog navedenih radova, koji će se obavljati idućih 75 radnih dana, od 8 do 20 sati na kolosijeku Kolodvor Rijeka - Sušak Pećine očekuje se pojačan promet teretnih vlakova i lokomotiva na kolosijeku Kolodvor Rijeka - Riva - Brajdica - Sušak Pećine, odnosno ulicama Riva i Ivana pl. Zajca. Dok pruga bude zatvorena, putnički promet bit će organiziran autobusima "Autotransa" iz Rijeke prema kolodvorima Škrljevo, Fužine, Delnice i nazad, u redovnom voznom redu vlakova. Kako bi se radovi odvijali nesmetano, mole se građani da ne zaustavljaju i parkiraju svoja vozila na pruzi ili uz prugu u Ulici Riva i Ulici Ivana pl. Zajca, jer će im biti uklonjena "paukom". I za vozila opskrbe je, radi protočnosti prometa i izbjegavanja nepotrebnog zaustavljanja teretnih vlakova, obvezno da se roba u navedene ulice dostavi najkasnije do 8 sati.

Naime, posve nova gradska Ulica Ivana Pavla II. dijelom svoje trase prolazi iznad pružnog kolosijeka i djelomično zahvaća zonu željezničkog tunela Kalvarija. Za potrebe prolaza ove gradske ulice predviđen je nadvožnjak iznad pružnog kolosijeka, čija se izgradnja nastavlja u drugoj fazi kao i cesta u dužini od 50 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije