Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova ličanka

Počela rekonstrukcija mosta na željezničkoj pruzi Rijeka-Zagreb

most,ličanka,željeznički most
Goran Kovačić/PIXSELL
16.12.2013.
u 15:47

Ovaj zahtjevni zahvat u obnovi dosadašnjeg "uskog grla" na pruzi bit će okončan u tri dana, s tim da će se raditi i danju i noću da bi u četvrtak preko novog mosta bio pušten prvi vlak.

U okviru opsežne rekonstrukcije željezničke pruge Rijeka - Zagreb u Gorskom kotaru u ponedjeljak je nedaleko Fužina počela završna faza demontaže starog i postavljanja novog željezničkog mosta Ličanka. Ovaj zahtjevni zahvat u obnovi dosadašnjeg "uskog grla" na pruzi bit će okončan u tri dana, s tim da će se raditi i danju i noću da bi u četvrtak preko novog mosta bio pušten prvi vlak.

Novi željezni sklop mosta Ličanka investicija je  vrijedna oko 18 milijuna kuna, a  radovi su započeli krajem svibnja ove godine. Na novom mostu najveća  brzina prometovanja vlakova bit će 70 kilometara na sat umjesto dosadašnjih 20 kilometara na sat čime se značajno povećala protočnost na pruzi, a ujedno je omogućen prolazak vagona s osovinskim pritiskom od 22,5 tona što je od izuzetne važnosti za odvijanje prometa na ovoj koridorskoj pruzi međunarodnog značaja, osobito za terete iz riječke luke.

>>HŽ Infrastruktura potpisala ugovor o zajmu od 40 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije