Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedna investicija

Počela izgradnja terminala za tekuće terete u luci Ploče

luka ploče (1)
Foto: Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.07.2013.
u 14:33

Ukupni kapacitet iznosi 95.000 m3, a cjelokupnim izgrađenim kapacitetima i terminalom upravljat će Luka Ploče Trgovina d.o.o.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Luci Ploče postavio kamen temeljac za novi tekući terminal i tako obilježio početak prve investicije u Hrvatskoj u kojoj privatni partner samostalno gradi infrastrukturu na lučkom području.

Ukupni kapacitet iznosi 95.000 m3, a cjelokupnim izgrađenim kapacitetima i terminalom upravljat će Luka Ploče Trgovina d.o.o., tvrtka u vlasništvu Luke Ploče d.d.

Vrijednost projekta iznosi 26 milijuna eura, a iza investicije u cijelosti stoje operater Luka Ploče Trgovina d.o.o. i partner Atlantis d.o.o. Završetak radova planiran je u prosincu iduće godine. Izgradnja terminala za skladištenje naftnih derivata u luci Ploče je prva investicija u Hrvatskoj gdje privatni partner gradi i infrastrukturu i suprastrukturu na lučkom području na bazi dugoročne koncesije. Građenje će se odvijati po najvišim ekološkim i tehnološkim standardima koje propisuje Europska unija.

 - Potrebe za investicijama su velike, no zaduženost države je takva da se ne može više očekivati investicije samo od strane javnog sektora već se tržište mora prebaciti i na privatni. Javni sektor mora biti na usluzi privatnicima, njihov servis, a ponekad i partner pogotovo kada su u pitanju energetski projekti. S velikim zadovoljstvom pratim realizaciju ovog projekta u kojem se na poslovnim principima vidi spoj poslovnih partnera i interesa država. Ovakvi i slični projekti uvijek će imati podršku ministarstva gospodarstva i Vlade RH čime se stvaraju okviri za realizaciju investicija, rekao je Vrdoljak

Svečanom otvorenju radova u Luci Ploče prisustvovali su ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije BiH Nemir Nikšić, mnogobrojni dužnosnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te poslovni partneri Luke Ploče d.d.

>>Gradi se LNG u Pločama – Među ulagačima i Bechtel

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije