Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za više od 13 tisuća osoba

Počela isplata sisačkih uskrsnica, Grad osigurao 3 milijuna kuna

Grad Sisak počeo s isplatom uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
21.03.2022.
u 16:25

Umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna dobit će 300 kuna, oni s mirovinom od 2.001 do 5.000 kuna dobit će 200 kuna, a nezaposlene osobe imaju pravo na 200 kuna uskrsnice

Više od 13 tisuća sisačkih umirovljenika i nezaposlenih osoba moći će do 16. travnja podignuti sisačku uskrsnicu na gradskim blagajnama tržnice Kontroba i Caprag te na blagajni Sisačkog vodovoda za što je Grad Sisak u proračunu osigurao 3 milijuna kuna.

Umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna dobit će 300 kuna, oni s mirovinom od 2.001 do 5.000 kuna dobit će 200 kuna, a nezaposlene osobe imaju pravo na 200 kuna uskrsnice.

Danas, prvog dana isplate, gradsku blagajnu tržnice Kontroba obišla je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

– Uskrsnica će svakako dobro doći našim sugrađanima, pogotovo sad u vrijeme krize gospodarstva koju najviše osjete upravo umirovljenici i nezaposleni. Pored potresa, pandemije i svih nedaća koje su nas zadesile, svjedoci smo i poskupljenja zbog rata u Ukrajini. Stoga je ovo simboličan način da se jednoj od ugroženih skupina odužimo i pomognemo u ovim teškim vremenima – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Pravo na isplatu sisačke uskrsnice ostvaruje 13.334 umirovljenika i nezaposlenih osoba s područja grada Siska koji su status stekli zaključno do 21. ožujka ove godine. 

Grad Sisak je, na temelju popisa HZMO-a i HZZ-a, na kućne adrese dostavio obavijest o uskrsnici, a u slučaju da je umirovljenik i nezaposlena osoba nisu dobili, uskrsnicu mogu podići uz osobnu iskaznicu i jednim od dokaza kojim će potvrditi svoj status. Ukoliko umirovljenik ili nezaposleni nije u mogućnosti podignuti svoju uskrsnicu može za to zadužiti drugu osobu koja će je podignuti na temelju obavijesti ili drugih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice umirovljenika ili nezaposlenog.

Komentara 1

OV
ovcalila
21:16 21.03.2022.

Sisak i nakon potresa i svih zala koje su ih zadesili uspijeva nači sredstava za pomoći umirovljenicima i nezaposlenima to je za pohvalu nasuprot gradu Našice koji je valjda jedini grad koji nije za Božić svojim umirovljencima dao ni kune, gdje gradska uprava nema novaca jer kupuje dvorce, od rata 3 put mjenja izgled trga i fontana koje se popravljaju nakon 4 mjeseca rada, gdje se namještaju poslovi firmi EL. Lovošević tako složeno da je direktna pogodba uvje ispod 500 t kuna,gdje se u zakup daje zemlja samo vezistima itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije