Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SOLJANIMA

Počela isplata pomoći nastradalima u poplavi u Strošincima

poplava
ilustracija
07.07.2014.
u 12:53

Iz Hrvatskog Crvenog križa poručuju kako je ovo tek prvi dio prve isplate od preko 60 milijuna kuna

Mještani Strošinaca danas su u poštanskom uredu u susjednim Soljanima, jer je ured u Strošincima prije dvije godine zatvoren, preuzeli po svojih 4000 kuna iz pomoći koju su građani i tvrtke iz cijele Hrvatske uplaćivali na poseban račun Hrvatskog Crvenog križa u humanitarnoj akciji "Hrvatska pomaže".

Kao što je i obećao HCK, Hrvatskim poštama je prebačeno 904.000 kuna za 226 stanovnika Strošinaca čiji su domovi poplavljeni. Iznos od 4000 kuna dobit će svaki član obitelji čija je kuća poplavljena. Načelnik općine Vrbanja Ivica Sep bio je pred poštanskim uredom u Soljanima gdje je isplaćivan novac i morao je slušati i kritike jer neki nisu na popisu i nisu dobili novac. Utješio ih je da popis nije konačan jer nisu imali podatke za sve mještani budući su nakon prodora vode, evakuirani, a nisu prijavili mjesto boravka. Jedna mještanka se požalila kako nije na popisu za pomoć jer njena kuća zbog visokog temelja nije poplavljena, ali su poplavljene nusprostorije u kojima je imala perilicu rublju, dva zamrzivača i sve to je uništeno, jedan osoba, iako je poplavljena kao i njen sin, nisu na popisu za pomoć. Načelnik je obećao kako će ažurirati popis kako nitko ne bi bio oštećen.

Iz Hrvatskog Crvenog križa poručuju kako je ovo tek prvi dio prve isplate od preko 60 milijuna kuna što je prikupljeno u akciji "Hrvatska pomaže". Mještani Strošinaca kažu kako će im novac dobro doći jer u kućama nemaju doslovce ništa nakon što su sve što je uništeno morali izbaciti iz domova, a najviše žale zbog vrtova koje je svaka kuća obrađivala i upravo ovih dana su mogli ubrati prve rajčice, paprike, luk, mrkvu, no, sve je uništeno pod vodom.

>> Crveni križ: Razočarani smo izjavama načelnika Gunje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije