Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave u Slavoniji

Počela isplata novčanih pomoći za obnovu obiteljskih kuća

Gunja
Goran Ferbežar/PIXSELL
12.08.2014.
u 15:15

Tijekom jučerašnjeg dana koordinacijska služba zadužena za područje Gunje pozvala je na razgovor radi potpisivanja izjave 90 vlasnika/korisnika kuća.

Prema navodima iz Ministarstva graditeljstva danas su započele isplate novčanih sredstava za obnovu obiteljskih kuća na području Gunje.

"Prikupljanje izjava za područje Gunje započelo je u srijedu 6. kolovoza a prve isplate isplaćene su danas. Vlasnici kuća po financijska sredstva mogu doći u poslovnicu FINA-e u Drenovcima ili u Županji. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i izjavu o obnovi. Sve do sada potpisane izjave za isplatom novčanih sredstava u postupku s u realizacije", navode iz Ministarstva.

Odazvalo se 70 građana

Tijekom jučerašnjeg dana koordinacijska služba zadužena za područje Gunje pozvala je na razgovor radi potpisivanja izjave 90 vlasnika/korisnika kuća, na poziv se odazvalo 70 pozvanih građana a 21 pozvana osoba potpisala je izjavu, ostali pozvani uzeli su vrijeme za razmišljanje. Iz ministarstva podsjećaju da se prema Programu kojim je propisan postupak obnove na području županjske Posavine vlasnici/korisnici poplavljenih kuća I i II kategorije oštećenja mogu odlučiti žele li prihvatiti novčana sredstva i sami obnavljati oštećenja na kući li će obnovu prepustiti državi.

"Nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i pronađe vlasnik/korisnik kuće, koordinacijske službe pozivaju ga na razgovor i ponude izjavu na potpis kojom se on odlučuje za jedan od dva moguća načina obnove. Nakon provjere pitanja vlasništva i identiteta potpisnika, isplatu pripremaju financijske službe Ministarstva i prosljeđuju sredstva i podatke u FINA-u", navode iz ministarstva.

>>Mještani Dvora prosvjedovali jer im nije isplaćena pomoć

>>Može li improvizirani nasip kod Gunje izdržati

Komentara 1

AG
Aggyon
01:12 13.08.2014.

Molim? Tek sada? Neee... mora da se šalite :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije