Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turska

Počasna konzulica Francuske uhvaćena u prodaji čamaca i spasilačke opreme izbjeglicama

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
12.09.2015.
u 13:44

U videu kojeg je reporter snimio priznala je da je prodavala potrebnu opremu, ali je isto tako istaknula da to čine i drugi te da lokalne turske vlasti zatvaraju oči te samim time snose dio odgovornosti.

Dok je tražio osobe koje migrantima prodaju čamce kako bi se dočepali Europe, francuski reporter slijedio je tragove do dućana koji pripada počasnoj konzulici Francuske u lučkom gradu Bodrumu u TurskojFrancoise Olcay prodavala je gumene čamce i prsluke za spašavanje koji su imali francusku zastavu i oznaku konzulata Francuske sašivenu s nutarnje strane, piše Euronews.

Francoise Olcay potom je suspendirana.

U videu kojeg je reporter snimio priznala je da je prodavala potrebnu opremu, ali je isto tako istaknula da to čine i drugi te da lokalne turske vlasti zatvaraju oči te samim time snose dio odgovornosti.

Lučki grad Bodrum postao je ulazna vrata Europe za tisuće izbjeglica. Duž obale tog grada utopio se trogodišnji Aylan Kurdi zajedno s majkom i bratom te 9 drugih Sirijaca nakon što se njihov brod prevrnuo na putu prema Grčkoj. 

>> Građani poručuju: Otvorite granice! Izbjeglice, dobrodošle ste

Komentara 8

JE
jelenka
19:29 12.09.2015.

afrika cjela,zna francusku kao jednu naciju koja im je cinila genocide, francuzi su trgovali "crnim robljem" mucili ,ubijali itd...europa ima dosta cega se treba sramiti, ali nece da se prizna

HR
Hrvatskalatinica
19:33 12.09.2015.

francuska je vrsila koloniziju, agresiju,nad afrikom, i engleska isto, nizozenska takodje..u biti su sve drzave zapada bili oni koji su vrsili agresije i obezpravljali druge od sjevera do juga,od istoka do zapada

BO
Borivoje
19:37 12.09.2015.

naplacivala pomoc..nista novo na zapadu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije