Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građanski rat

Pobunjenici granatama ranili predsjednika Jemena

Jemen
Foto: AFP
1/3
03.06.2011.
u 15:40

U predsjedničkoj su palači u eksploziji ozlijeđeni premijer, predsjednik parlamenta te nekoliko ministara

Pobunjenici koji danima u glavnom gradu Jemena ratuju s vladinim snagama pogodili su danas predsjedničku palaču dvjema granatama i to tako precizno da su ranili samog Alija Abdullaha Saleha koji ni nakon 33 godine ne želi otići s vlasti.

TV-kuća Al-Arabiya izvijestila je da je predsjednik lakše ozlijeđen, a Reuters da su ranjeni i premijer, predsjednik parlamenta te nekoliko ministara. Dan prije agencije su navodile da se 2000 militanata uputilo u Saanu kao pojačanje borcima hašidske plemenske federacije u sjevernim četvrtima.

Borbe su se, kako navode AFP i Reuters, proširile, a puca se i u gradu Taizu na jugu, u kojem su ovaj tjedan snage sigurnosti pobile 50 prosvjednika. Jemen je najsiromašnija zemlja Arapskog poluotoka, u kojoj su česti plemenski sukobi, a od 2006. muku muči i s Al-Qa’idom.

Od izbijanja demokratskih prosvjeda u siječnju autokratski predsjednik Saleh odbio je tri ponude za odlazak s vlasti uz amnestiju.

Ključne riječi

Komentara 16

RE
@rea
16:35 03.06.2011.

Gadno se zakuhalo. Istovremeno, u Siriji +20 mrtvih i više desetina ozlijedjenih.

RE
@rea
16:41 03.06.2011.

Pobunjenici .............pogodili su jučer predsjedničku palaču dvjema granatama... _________________ Nije jučer, danas.

RI
Riznica
15:53 03.06.2011.

Ako nece milom otice silom !\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije