Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SABORU

Pobuna protiv Bernardićeve odluke – dio SDP-ovaca odbio glasovati za Milanovićevu zamjenu

Ranko Ostojić jedini je glasovao protiv imenovanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.03.2017.
u 13:35

Na ovaj način dio je SDP-ovaca prosvjedovao protiv odluke predsjednika stranke Davora Bernardića

Glasovanje o ulasku Alena Preleca u Sabor umjesto Zorana Milanovića nije prošlo bez incidenata, i to od SDP-ovaca.

Naime, Mirando Mrsić i Joško Klisović napustili su sabornicu prije nego što se glasovalo, Milanka Opačić, Predrag Matić i Nenad Stazić ostali su u sabornici, ali nisu htjeli glasovati, dok je Ranko Ostojić jedini glasovao protiv njegova imenovanja među saborske zastupnike.

Na ovaj način dio je SDP-ovaca prosvjedovao protiv odluke predsjednika stranke Davora Bernardića koji je na Dan žena u svom statusu na Facebooku kritizirao svog prethodnika Milanovića da nije stavljao dovoljno žena na liste za parlament, a sada je izabrao muškarca od preostalih četvero kandidata s liste, s koje je Milanović izabran u Sabor, a među kojima su dva muškarca i dvije žene.

– Ne može se deklarativno zalagati za žensku kvotu, a onda u konkretnoj situaciji, kad kolegice trebaju biti u prednosti, isto to ne poštovati – objasnio nam je Ranko Ostojić svoj postupak. Prelec je ipak dobio svoj mandat jer je većina zastupnika ipak podržala prijedlog SDP-a da on umjesto Milanovića uđe u Sabor.

Forum žena SDP-a izbjegao reagirati zbog preskakanja dviju žena na listi u koristi Preleca

Inače, u četvrtak navečer sastalo se i Predsjedništvo Foruma žena SDP-a. Iako je bilo logično očekivati da će Forum reagirati zbog preskakanja dviju žena na listi zbog ulaska Alena Preleca u Sabor, to se na kraju nije dogodilo. Predsjednica Foruma Karolina Leaković, kako doznajemo, predložila je da se pošalje priopćenje, no većina u Predsjedništvu smatrala je da to ne treba činiti u ovom trenutku i da se treba fokusirati na lokalne izbore te šefa stranke Davora Bernardića podsjetiti na ono što je obećao. A to je poštovati žensku kvotu na listama za lokalne izbore, pa čak i uvesti zip-model (jedan muškarac, jedna žena).

>> Esdepeovka protiv Bernardićeva izbora za Milanovićevu zamjenu u Saboru

>> Milanović stavio mandat u mirovanje, posvetit će se privatnom biznisu

Komentara 21

DU
Deleted user
13:45 10.03.2017.

Obožavam kad se drugovi grizu međusobno.

Avatar puky
puky
13:44 10.03.2017.

Mirando Mrsić, Joško Klisović, Milanka Opačić, Predrag Matić i Nenad Stazić i Ranko Ostojić su pajaci zoke milanovića. Mislim da ti više mrze Bernardića nego bilo koga iz HDZ-a.

Avatar Chupacabra
Chupacabra
13:54 10.03.2017.

Što bi rek'o Churchill: "Ovo još nije kraj SDP-a. Nije čak ni početak kraja. Ali je možda kraj početka" vladavine komunističke ideologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije