Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVALI SU IH 'RAKETE S KRILIMA'
Povratak na članak

Pobrojali smo sve incidente s MiG-ovima: Pilotu Hrženjaku u istom su danu jednom otkazala dva MiG-a!?

U rujnu 2010. nad slunjskim poligonom dogodio se sudar dvaju MiG-ova, piloti su preživjeli katapultiranje, a oslobođeni su odgovornosti nakon sedam godina suđenja

Komentari 20

DU
Deleted user
00:48 07.12.2022.

Svjedokinja koja je nasla pilota:Pitali smo ga što je bilo, rekao je da je bila magla, da ne zna što se dogodilo.Ni pojma o tehnickom kvaru za koji bi trebao znati jer je razlog katapultiranja. Plenki:Rijec je o tehnickom kvaru.Plenki zna.Iz Tirane.

VL
Avatar Marko
Marko
07:34 07.12.2022.

Još nisu platili odštetu onoj ženi što joj palo na kuću

VL
AN
antes
00:02 07.12.2022.

Sada već ima izjava, koje pad ovog zrakoplova pripisuju njegovoj starosti. To je samo prividno točno. Ako je neki mehanički sklop propisno održavan, može sigurno raditi i nakon mnogo godina. Najbolji dokaz su stari avioni iz prvog i drugog svjetskogg rata. Neki imaju preko 100 godina, ali još na njima lete piloti raznih tehničkih muzeja na priredbama. Primjer je Messerschmittov mlazni lovac Me 262 iz perioda 1941.-1945 godina. Bio je to prvi avion na mlazni pogon, koji se i danas povremeno vidi u zraku. Isto je i s avionima iz 1.svjetskog rata, iako su to danas uglavnom replike, jer su građeni od drva i platna. Dobro održavanje je ključ svega. Ako se isplati, naravno.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:44 07.12.2022.

U kratkim crtama uzroci pada aviona mogu biti uslijed ratnih djelovanja, uslijed nediscipline i nedostatka u školovanju pilota, uslijed tehničke neispravnosti i uslijed meteoroloških prilika. U uvjetima bez rata osnovni uzrok je nedisciplina pilota. Postoje situacije kada se ide, iz nekih razloga, i na polijetanje za koje se zna da nije po pravilima letenja ali je nužno i hitno, recimo u slučajevima spasilačkih letova. U takvim slučajevima se procjenjuje rubna vjerojatnost uspješnosti takvog leta, a u ratnim uvjetima se procjenjuje jednostavno procjenjenim brojem i postotkom pilota/aviona koji će se vratiti sa zadatka. Floskule o letenju u svim vremenskim i ratnim uvjetima su samo izmišljotine neobrazovanih viših zapovjednika koji nisu nikada radili izračune prije polijetanja a sami imaju rijetke povremene trenažne letove kako bi formalno održavali svoju letačku knjižicu. Nema niti jednog leta bez određenog rizika, zato je pilotsko zvanje jedno od najrizičnijih. U odluke pilota nikako ne bi smjeli utjecati niti važni putnici niti oni koji ostaju na zemlji već se odluke donose na temelju konkretnih pokazatelja i situacija i u konačnici životi pilota su najvažniji. Svake godine se neki turistički let u Hrvatskoj završi kobno jer nedovoljno discipliniran i obučen pilot je išao na letenje bez adekvatne pripreme. Budimo sretni da su naši piloti preživjeli.

VL
RA
rasturaljkaaa
07:43 07.12.2022.

Hrvatsko ratno zrakoplovsto je naj strasnije na svijetu. Boje ga se i prijatelji i neprijatelji. Treba preostale avione poklonit Ukrajini , dok nije kasno.

VL
GE
geler203
07:17 07.12.2022.

Ti avioni već odavno a naročito nakon Ukrajinskog stručnog i Hrvatskog preplaćenog remonta ne smiju upaliti a naši dečki još i lete u njima. Zbog toga bi netko trebao ostati bez......

VL
ST
Startrack
06:09 07.12.2022.

Pa kad bi cerao okolo Moskvica starog 30 Godina svak biti se smijao. Pa sta cerate to po nebesima.

VL
MA
MaxBunker
08:40 07.12.2022.

Takvi članci u službi su specijalnog rata protiv Hrvatske. Nema takve države na svijetu u kojoj se vojna tematika ovako stavlja na pladanj javnosti

VL
BL
blackeder2022
18:41 07.12.2022.

Nešto ne štima u ovoj državi.U ex YU izdvajalo se za vojsku,za njezinu infrastrukturu koja se konstantno izgrađivala i to valiki strateški projekti.Danas,nismo u stanju za 4 helikoptera montažnu baraku skrpati,avioni nam se raspadaju u zraku,vojne brodove izjeda ruzina,a tenkovi nisu ni za staro željezo.Totalna tehnološka i kvantitativna dekadencija .

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
00:36 07.12.2022.

Imamo Balkansku i naši Migovi uz Boga i domoljublje padaju sa neba kao svoji na svome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.