Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija traga

Pobjegao mladić osumnjičen za pljačku ubijene 88-godišnjakinje

ubojstvo plaški
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.07.2010.
u 19:30

Nesretna žena nekoliko dana prije ubojstva prijavila je policiji da joj je iz kuće nestao novac.

U slučaju ubojstva 88-godišnje Anke Klipe iz Latina kraj Plaškog karlovačka policija danas je trebala izvršiti pretragu obiteljske kuće u mjestu Pothum Plaščanski, koju koristi 19-godišnjak iz Ogulina. Međutim, mladić za kojim ogulinska policija traga još od 14. travnja zbog izbjegavanja kaznene i prekršajne odgovornosti pobjegao je u društvu 25-godišnjaka. Tada je policijski službenik Policijske postaje Ogulin iz službenoga vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u zrak. Ni to nije pomoglo da ih se zaustavi pa policija nastavlja potragu za osobama u bijegu i pretraživanje terena.

Nesretna žena nekoliko dana prije ubojstva prijavila je policiji da joj je iz kuće nestao novac. Sumnja se da je krađu počinio upravo 19-godišnji mladić. Je li odgovoran i za smrt 88-godišnje Anke Klipe, još se ne zna, ali je viđen u blizini kuće ubijene žene. Dok ne završi kriminalističko istraživanje i policija pronađe ubojicu, stanovnici Plaškog i dalje žive u strahu.

Ne samo zbog strašnog davitelja nego i policije, koja je proteklih dana obavila niz razgovara s mještanima te privela mnoge koji su imali veze s pokojnom. Među njima je i Pejo Ćosić, njegov otac Stipo i dva mlađa brata. Nosili su joj drva i kosili travu. Ogorčeni su što su posumnjali na njih samo zato što su joj pomagali. Četiri je puta policija razgovarala i sa Zoranom Bukvom, koji je pronašao Anku na katu kako leži na podu pokrivena jastucima i krpama.

– Ušao sam kroz otvorena dvorišna vrata. Pogledao sam u kuhinju i ostao šokiran jer je sve bilo razbacano i isprevrtano. Kad sam ugledao Anku kako leži, pobjegao sam glavom bez obzira i pozvao policiju – ispričao je za Večernji list Bukva.

Ključne riječi

Komentara 2

DJ
djole32
22:37 09.07.2010.

prvo je policija maltretirala te Cosice,tukla ih izgladnjivala i zastrasivala kao u srbskome logoru 1992 a sada traze te neke cigane iz podhuma jer to se znalo od pocetka ali zasto nesto istrazivati bolje prisiti maloljetnicima iz susjedstva koji su pomagali jadnoj starici. Jer je to sasvim normalno u ogulinu kao sto je inspektor Visnjic prisio Orsulicu pljacku madiga a svi znaju da on to nije napravi nego je nevin u zatvoru lezao. a to vam je tako u ogulinu. a gdje je sada AMNESTY INTERNATIONAL: nema ih sute kao papci jer to i jesu

OB
-obrisani-
22:29 10.07.2010.

Policija se ispričala obitelji Čosić,koju su dva dana tukli i izgladnjivali,ne bi li netko od njih priznao zloćin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije