Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egipatski kaos
Povratak na članak

Pobjedu proglasili i Morsi i Šafik, a tko će vladati, odlučit će vojska

Egiptom će i dalje vladati zapovjednik vojske general Tantawi jer je vojska sebi dodijelila zakonodavnu vlast

Komentari 7

DU
Dugopamti
10:45 18.06.2012.

Nama je važno koji od njih će poticati vjerske fanatike u našoj okolini a Egipćani sami trebaju smisliti što zapravo žele.

VL
DE
Daniel Ellsberg je heroj
11:20 18.06.2012.

Egipat a i svaka druga zemlja na svijetu ima samo dva izbora ili ce imati americkog namjesnika u svojoj zemlji ili ce imati destabilizaciju.

VL
ST
stomiovotreba
12:19 18.06.2012.

Klasican vojni udar. Sta mislite ko je to platio?

VL
US
usput
12:32 18.06.2012.

Grcka

VL
OB
-obrisani-
13:05 18.06.2012.

Vojska ne smije onemoguciti Narodu da vlada demokratskim nacelima, i po nasim zapadnim svacanjima demokratije,sto to znaci,!? to znaci da Egipat nikada nece imati ustav ako vojska ima diktaturu nad Egiptom,zato kao evropljanin i demokrata ja sam da se postujetuje prava naroda a ne vojske tog naroda

VL
PA
patria
19:27 18.06.2012.

Samo da se ne ponovi alžirski scenarij iz devedesetih i brutalan građanski rat vojske i islamista koji je odnjeo više od sto tisuća života i bio obilježen brojnim krvavim masakrima i terorističkim napadima. Nadam se da neće biti tako, ali ipak cijela situacija ne sluti na dobro. Ako islamistički kandidat i dođe na vlast izborima i vojska mirno prizna i prihvati takav rasplet događaja što je inače malo vjerovatno, onda to svakako već samo po sebi neće biti dobra i pozitivna stvar za Egipat i Egipćane, ako pak pošteno ili nepošteno vlast pripadne Mursijevom protukandidatu Shafiqu, onda je normalno očekivati da islamisti pokrenu krvave nerede i demonstracije i možda čak i pokušaju oružani ustanak i potpaljivanje građanskoga rata praćenoga terorističkom kampanjom, onda stvari za Egipat opet nisu dobre. Problem je u tome što oni zbog svoje religije i kulture nisu još dovoljno civilizacijski zreli i dovoljno tolerantni za demokraciju, oni nažalost nemaju takvu političku tradiciju niti dovoljan stupanj razvoja.

VL
BK
B Kosa
13:06 19.06.2012.

Egipat je bio poslije Izraela najveci primalac americke pomoci vise od 2 milijarde dolara godisnje amerika im je dozvolila da prodaju u SAD sve sto mogu ko god bude presjednik nagomilane probleme nemoze rijesiti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.