Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.12.2014. u 12:00

Otkad je predsjednik HDZ-a, Karamarko nije izgubio nijedne važne izbore, dok je SDP u posljednje tri godine proveo pravu mobilizaciju i pokazao strast jedino kad su glasali o Linićevu izbacivanju iz SDP-a

Bude li se držao daleko od javnosti, mladi Ivan Sinčić koji se pojavio niotkuda ima šanse da za godinu dana postane, recimo, ministar za ekologiju u novoj hrvatskoj vladi. Njemu samom vjerojatno je svejedno hoće li mu šef biti Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko, no više njih bi se kladilo da će vladu sastavljati HDZ. Otkad je predsjednik HDZ-a, Karamarko nije izgubio nijedne važne izbore, dok je SDP u posljednje tri godine proveo pravu mobilizaciju i pokazao strast jedino kad su glasali o Linićevu izbacivanju iz SDP-a.

Kolinda iza sebe ima stranku koja je sve učinila da njihova kandidatkinja pobijedi pa je i rezultat dobar, za razliku od Josipovića i SDP-a koji su učinili sve što su mogli da izgube: distancirali se jedan od drugog, podcijenili konkurente i građane. Stoga Kolinda u drugi krug ulazi s osmijehom, dok Josipović ne mora vraćati samo odmetnute i obeshrabrene lijeve birače nego i samopouzdanje. Josipović sad plaća cijenu i toga što je prije dvije godine žestoko napao Milorada Pupovca, i to kao nikoga drugoga u pet godina svog mandata (a imao je velik izbor) pa su glasači u mjestima sa srpskom većinom uglavnom ostali kod kuće.

Josipović je dobio tradicionalna uporišta HNS-a i lijevih stranaka, pa i Zagreb, a Kolinda desnih, no njezin postotak osvojenih glasova u Zagrebu iznad je dosadašnjih rezultata te stranke. Stoga će odaziv birača u drugom krugu, posebno u Zagrebu kao najvećem gradu, presuditi hoćemo li dobiti predsjednicu ili predsjednika. Aktivist Živog zida Ivan Sinčić zasad ostaje noćna mora Mirele Holy, dok se ne pojavi netko treći koji će i njega izbaciti iz igre.     

Komentara 23

BA
balance
12:16 30.12.2014.

Split, Osijek i Zadar odlučuju! Svi za Kolindu☺

DU
Deleted user
12:22 30.12.2014.

Ovo su neke činjenice i pitanja koja su se pojavila između 2009 izbora i sada. Ja postvljam ova pitnja već desetak dana i ne dobivam odgovora,osim od komentatora. Ti odgovori obično zvuče u ovom smislu, "Tko si ti da postvaljašaš pitanja predsjedniku?" Ja sam nitko poseban ali u demokarciji moj glas vrijedi jednako kao naprimjer Milanovića ili samog Josipovića,vjerovali ili ne moj glas će poništiti jednog od njihovih. Ljudi nisu ludi i svjesni su ovih činjenica i pitnja,nadam se da će ih netko pokušati odgovoriti?Gospodine predsjedniče bili bili ljubazni i odgovorili na ovih 10 pitanja čovijeku koji je glasao za vas zadnji put! 1.Prijavili ste imovinsku kraticu vrijednu preko 7.5 miliona kuna,odakle vam tolika imovina? 2.Ako vam je darovna kako su je zaradili oni koji su vam je darovali? 3.Vi u vašemu uredu imate 72 savjetnika i pomoćnika savjetnika na plaći od 10 000 do 20 000 kuna,što su oni pridonijeli za Hrvatsku za te novce? 4.Vi imate nekoliko savjetnika tipa Jović koji imaju povijest rada protiv Hrvatskih interesa,zašto su vam oni potrebni? 5.Dali mislite da je vaš savjetnik Saša Perković u sukobu interesa? 6.Nedavno ste izjavili da svaki dan primate emailove od gladne dijece,što ste kao social demokratski predsjednik poduzeli za tu djecu? 7.U hravtskoj žive više od 2000 žrtava silovnja u domovinskom ratu,što se poduzeli da bi se pronašli i procesuirali ti zlikovci? 8.Hrvatski BDP pada vec 12 kvartala za redom,zašto niste u vezi toga napisali pismo gosp.Leki kao što ste učinili u vezi sa promjenama ustava? 9.Većina komentara u medijima govore da vi niste ili da ste vrlo malo učinili dobroga u svojem prošlom mandatu,zašto bi vam mi sada trebali dati još jedan mandat? 10.U vašem izbornom programu vi želite mjnejati ustav, ustavni sud je nedavno rekao da vi to nemožete učiniti bez odobrenja premijera, premijer vam je objasnio da on neće dozvoliti mjenjanje ustava svako 3 dana kao u Jugi, znajući ove prepereke vašem planu i programu,kako vi mislite ispuniti to svoje obećanje i program?

Avatar Nomad09
Nomad09
12:30 30.12.2014.

Presuditi će direktna sučeljavanja. Tko će se u njima bolje snaći? Tatin sin kojemu je u životu sve plasirano na zlatnom tanjuru ili žena koja se za sve u životu morala sama izboriti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije