Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački cener

Pobjednik Goran Grdenić, Lisa Stublić oborila državni rekord

cener01_PXL_kar_150613
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/3
15.06.2013.
u 10:00

Nastupilo je 160 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Njemačke

Ugodna temperatura zraka, predvečerje i jezgra Karlovca činili su sjajan ambijent za provedbu isto tako sjajne ideje - održavanje prvog Karlovačkog cenera. 

Međunarodnu atletsku cestovnu utrku na deset kilometara organizirao je ili - bolje rečeno - poklonio Karlovcu Atletski klub Karlovac, u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom i tvrtkom Colapis.

Oko 160 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Njemačke otrčalo je u petak četiri puta po 2500 metara, to jest četiri kruga oko Zvijezde. Start se nalazio kod spomenika Hrvatski sokol, a cilj kod Karlovačke banke. Najbrži je bio Zagrepčanin Goran Grdenić iz Atletskog kluba Agram, koji je utrku završio za 31 minutu i 55 sekundi. Riječanin Zoran Žilić je drugo, a Grdenićev klupski kolega Bruno Erent trećeplasnirani natjecatelj. Lisa Stublić je četvrta u ukupnom poretku i prva u ženskoj kategoriji. Utrku je otrčala za 33 minute i 20 sekunti te tako oborila dosadašnji hrvatski rekord za žene. Matea Matošević iz AK Agram je osvojila srebrnu medalju u ovoj kategoriji, a Marija Vrajić brončanu.

Prije odraslih nastupili su i mlađi natjecatelji. U utrci na 600 metara za učenike petog i šestog razreda pobijedio je Gordan Manojlović, a od učenica Dora Kralj. Martin Galović je pobijedio u utrci za učenike sedmog i osmog razreda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije