Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Pobjednici i poraženi moraju zaustaviti podjele i okrenuti se reformama

Nova vlast mora smoći snage odraditi ono što se u predizborno vrijeme kandidati nisu usudili izgovoriti. Ne zazivamo rezove, već red i rad

Komentari 15

Avatar abakus
abakus
07:45 09.11.2015.

"Hrvati moraju više raditi.", kažete, Klariću. Zašto bi radili, molim Vas, kad u zemlji koja demografski izumire i u kojoj je vrlo velik broj jedinaca većina tih jedinaca ima sasvim dovoljno obiteljskog nasljeđa da može vrlo lagano ponešto raditi za svoje potrebe i potrebe eventualnog jednog djeteta koje će imati - i koje će opet baštiniti puno toga i od oca jedinca i od majke jedinice? Ključ oporavka Hrvatske je demografska politika i rađanje više djece. To je vrlo dugotrajan proces oporavka, ali jedini koji će dati prave i trajne rezultate. Sve drugo je ništa.

VL
DU
Deleted user
08:19 09.11.2015.

HDZ je usao u kampanju ideoloski,Tudjman,Tito,partizani,gdje je tko bio 91-e umjesto da su govorili kako ce provest taj svoj gospodarski program. Cini mi se da ga nisu ni imali,jer nista konkretno nisu rekli. Briga nekog gdje je tko bio 91,da nas je briga sami bi izbacili one nepostojece branitelje i lazne a onu famoznu abolaciju ceda ne bi dopustili. SDP u ove 4 godine nista nisu napravili a trebali su dosta toga,ne znam kako dobise ovoliko. Al po rezultatima izgleda da nije sve tako crno kao sto mislimo. Osobno se nadam bez obzira kome se MOST prikloni da ce lopovluku HDZ i SDP doci kraj,ako i oni nisu skloni lopovluku....

VL
MA
Malenkost
08:36 09.11.2015.

"ključni izazovi moraju se rješavati u Zagrebu, na Markovu trgu, hrvatskom pameću i umijećem". Pa to je HR dovelo do neizlaznog stanja. Gdje je ta HR "Elita i Intelekt"? Balkan ostaje Balkan. Zar niste primjetili da Milanovic i Karamarko imaju "strane Mozgove" koje za savijete dobro placaju! Tose zove povjeenje u HR Inteligenciju - zar ne!!?

VL
Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
09:42 09.11.2015.

Novine kojima je drug YUsipovic glavni urednik i zbog kojega posao gube novinari kalibra Sole i Dujmovica mogu biti jedino bilten SKJ...od centra ste udaljeni svjetlosnim godinama.

VL
MO
mobitel20
09:47 09.11.2015.

Jako dobro. SDP sa silnom medijskom masinerijom izgubio ! Cinjenica je da je 70% ljudi dalo crveni karton Zoki. Druga dobra stvar je sto su Josipovic,Kosor,Holly na svojoj kozi osjetili sto znaci kada te organizirana medijska ,hm...ajde reci cu bulumentaa (iako je to blagi izraz) uzme pod svoje.Tko pristaje biti vrh pjene na valu koji stvaraju igraci iz sjene ,kad tad nestanu kad redateljima se to svidi. To je opomena i svima iz Mosta da ne budu puki izvrsitelji zelja medijskog mainstreama,nego da misle svojom glavom i da se ne daju zavesti iv"zajahati" na medijski val hvaljenja dok izvrsavaju poslove za druge. Treca odlicna stvar je sto je HDZ ipak potvrdio ostanak na sceni kao glavni igrac,ali to mora biti bez Karamarka i Vase u glavnim ulogama. Ovo je podbacaj u odnosu na ono sto su realno morali dobiti,poglavito kada se uzme u obzir cinjenica da su im svi "partneri iz koalicijske kobasice" samo uzeli nezasluzene mandate,osim HSS. Nisam pobrojao,ali ocito je da HDZ nece imati bitno vise mandata nego 2011,a to je vrijeme kataklizme stranke ! Nakon ovakve Vlade,napraviti samo minimalan pomak u odnosu na to vrijeme,je osobni debakl nemustog Tomice i on nema kredibilitet voditi stranku,pa onda ni drzavu. Trebaju sklopiti programski savez s MOSTom jer to biraci zele(glasujuci za MOST glasalo se za promjene) izabrati uglavnom strucnu vladu koju ce nadzirati parlament u pravom smislu te rijeci ,a ogromna pozitivna stvar takvoh odnosa ce biti "ukidanje kancelara" i Premijer nece biti najjaca figura jer po Ustavu tobi nije. Nakon toga,najuze vodstvo HDZ moora dati ostavke da bi novi vrh mogao usmjeravati rad strucne Vlade, i paralelno graditi vlastiti kredibilitet za buducnost. Nazalost,predmnijevam da tako biti nece i da ce svjesno ili nesvjesno nemusti Karamarko inzistirati na poziciji vodje, sto ce rezultirati konacnim matematickim srozavanjem HDZa na razinu danasnjeg MOSTa,sto ce proizvesti dugotrajniju krizu ne bas bajnoj unutarnjoj i vanjskoj situaciji. Uz gomilu "unutarnjeg smeca" cekaju nas i nove europske paradigme oko migranata,sto pocinje vec za 2 dana na summitu na Malti.

VL
Avatar whitesox
whitesox
10:43 09.11.2015.

Kažeš raditi!!tko nam daje primjer lagodnosti, nerada i neodgovornosti već političari!uče nas lijenosti,lopovluku a mediji laž da se isplati, razvratu i lako ćemo!

VL
KS
Ksantipa
08:10 09.11.2015.

Sagledamo li kompletnu situaciju, jasno je tko je poražen. Pobjednik je Most.Nadajmo se da će biti mudri i napraviti najbolje što mogu, da se stvari bitno promijene i da Hrvatska konačno krene naprijed, kao i da će konačno prestati igre uataša i partizana, prebrojavanje krvnih zrnaca, iskopavanje jama i grobišta, sijanje straha, mržnje i podjele društva po raznim osnovama. U Parlamentu će biti puno novih lica, novih ideja, ponašanja i učinkovitog rada.

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
08:10 09.11.2015.

Hehe i ti bi opet ostavio ovog luđaka na vlasti , Milanovića ?

VL
IM
Immanuell
08:05 09.11.2015.

Klariću, to je istina, ali u Hrvatskoj na takav način izreći kako "Hrvati moraju više raditi" i kako se "moramo okrenuti stvarnim reformama" zvuči kao isprazna floskula. Kroz blisku povijest svi mogući likovi s javne političke scene su ispirali usta s tim "parolama", da bi se vrlo brzo ispostavilo kako se jedno radi za javnost, a posve nešto drugo za sebe i "svoje". Mi bismo željeli žarko da je to sve tako lijepo i da će naši "novi" predstavnici zbilja prionuti..... Međutim ,znajući tko su kandidati za vlast u Hrvatskoj, sve će to po starom.

VL
MA
malino
09:17 09.11.2015.

jedna recenica u naslovu dovoljna je za "tocnu dijagnozu" . nepotrebno je gubiti se u opsirnim komentarima.

VL
AU
aunick
09:13 09.11.2015.

Milanovica su darivali raznim ponizavajucim imenima, koje je on da budemo iskreni uglavno zasluzivao. Iznenadjen sam podrskom koju su mu Hrvati ukazali na izborima. Cini se da je mentalni sklop vecine hrvatskih gradjana na razini navijaca. SDP kazu da su obrazovani? To mora da je velika sala. Vlast je onakova kakvu narod zasluzuje. Pominjete uspjeh; Poljske, Ceske, Slovacke... . Da je Hrvatskom vladao Ruso komunizam i Hrvatska bi izvrsila lustraciju i ocistila sljam, dala zemlju na upravljanje novim ljudima i idejama. Hrvatskom su vladali srpsko-hrvatski komunisti a Tudjman je zbog agresije bio prisiljen da prihvati sve koji su za samostalnu Hrvatsku tako da su vecina od hrvatskih comunista posla sa Tudjmanom. (Naravno bilo je dezertera tipa Milanovic). Srpski komunisti su se, u vecini, pridruzili pobuni. Poslije oluje, Tudjman, bolestan ponudio je amnestiju i odlozio lustraciju da bi Hrvatskoj dao vremena da se sredi. (Kako se Hrvatska sredila vidimo po aboliranim cetnicima i balvanasim u vrhu Hrvatske Vlade). Ako Most udruzi snage sa Milanovicem Hrvatska postaje crna rupa.

VL
DU
Deleted user
08:04 09.11.2015.

Dobitna kombinacija je ona koja nema ni Karamarka ni Milanovića.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.