Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić

Pobjeda nam visi i uzet ću glasove prijatelja Čačića!

Miletić i Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
06.05.2014.
u 17:45

Izvori bliski HNS-u tvrde da je Jakovčić dogovor s reformistima postigao IDS-u i novom predsjedniku Borisu Miletiću iza leđa

Ivan Jakovčić ili “nestašni Nino”, kako ga zovu u IDS-u, nakon koketiranja s Čačićevim reformistima ne odustaje od suradnje s odmetnutim haenesovcima.

Otvoreno priznaje da Kukuriku koaliciji visi pobjeda i kako on jednostavno želi preferencijalne glasove reformista s obzirom na to da ta udruga, koja će postati stranka nakon što Čačić izađe iz zatvora, nema svojeg kandidata na europskim izborima 25. svibnja.

– Ako netko ne želi te glasove, a pobjeda mu visi, to nije politički racionalno. Politički to gledam tako da ću prihvatiti pomoć prijatelja jer smo Čačić i ja, a i Milanović i Hrelja, i stvarali Kukuriku koaliciju! – rekao nam je jučer Jakovčić. Prevedeno, Jakovčić će učiniti sve da si osigura ulazak u Europarlament putem preferencijalnog glasa s obzirom na to da mu je ta šansa izmakla na lanjskim izborima kada je bio samostalni kandidat jer ga šef SDP-a Milanović nije htio na Kukuriku listi.

– Pa ja sam i Kajina pozvao da podrži Kukuriku listu, a poznato je koje smo sve optužbe međusobno razmijenili – dodaje Jakovčić.

On tvrdi da nije imao problema sa svojim partnerima u Kukuriku koaliciji zbog suradnje s reformistima, unatoč tome što je odgođena novinska konferencija na kojoj su on i šefica udruge reformista Natalija Martinčević trebali govoriti o dogovorenoj suradnji.

Izvori bliski HNS-u pak tvrde da je Jakovčić dogovor s reformistima postigao IDS-u i novom predsjedniku Borisu Miletiću iza leđa, a da su “dečki iz IDS-a”, kada su za to doznali, zvali i Vesnu Pusić i Zorana Milanovića i ispričavali se, odnosno uvjeravali kako je IDS i dalje lojalan partner Kukuriku koaliciji.

– To nije točno. Boris Miletić odličan je predsjednik i ima podršku svih nas u IDS-u. O budućim koalicijama IDS-a odlučivat će Predsjedništvo stranke, a ne ja – odgovorio je Jakovčić. U IDS-u su rezervirani i kažu tek da im je žao što su mediji suradnju s reformistima protumačili kao stvaranje alternativne koalicije.

– I dalje smo lojalni partneri, a sve što smo napravili bilo je u najboljoj namjeri – rekao nam je Davor Pincan, glasnogovornik IDS-a.

>> 'Vladajuća koalicija razočarala je građane, ali je bolja od HDZ-a'

Komentara 8

Avatar TAJSAM
TAJSAM
19:07 06.05.2014.

Sve što si uzeo to je sve i ništa više nečeš. A kad Kajin progovori do kraja o nekim stvarima neznam dali češ i to zadržati. Pozdrav dobrim ljudima

ME
medjimurje
18:53 06.05.2014.

Kada bi imao imalo morala izasao bi iz kukuriku koalicije i zavrsio agoniju i naroda a i te nesposobne vlade al to je vjerojatno previse za ocekivat od jednog politicara ili?

RU
Runkle
18:11 06.05.2014.

E nino, nino...kakva pobjeda crni nino ! Pa HDZ će vas pregazit ko plitak potok !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije