Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada snaga

Pobijedio na izborima pa otišao u Zagreb na kolokvij

ivan sabolić
Facebook
05.06.2013.
u 11:37

Mladi student, član SDP-a, do nogu je potukao veterana Mladena Vernića, hadezeovca

Ivan Sabolić, novi načelnik Legrada, mjesta uz hrvatsko-mađarsku granicu na 20-tak kilometara od Koprivnice, nije mogao dugo slaviti izbornu pobjedu. Taj 23-godišnji student politologije prekjučer je morao u Zagreb na kolokvij.

Moderna kampanja

Mladi SDP-ov političar uvjerljivo je potukao HDZ-ovog veterana Mladena Vernića, koji je Legradom vladao punih 12 godina. Saboliću je povjerenje ukazalo 919 mještana, gotovo dvije trećine onih koji su u nedjelju izišli na izbore. Kako mu je to uspjelo?

- Okupio sam tim od 50 ljudi svih dobnih skupina i izradili smo plan koji smo nazvali Puls 17, a vjerujem da je pomoglo i to što smo se služili modernim komunikacijskim sredstvima u kampanji - veli Sabolić.

Sitnice i toplice

Slogan mu je bio \"Prvo sitnice, a onda toplice\", a njime se referirao na megalomanski projekt bivšeg načelnika, koji je godinama obećavao gradnju plastenika i turističkog kompleksa na mjestu Ininog geotermalnog izvora kod Kutnjaka. Sabolić je, s druge strane, ponudio rješavanje infrastrukturnih problema, poboljšanja u školstvu, u komunalnim uslugama i sličnim \"prozaičnim\" stvarima.

Što će najprije učiniti kao novi načelnik?

- Moramo vratiti općinski dug od četiri milijuna kuna koji nam ostavlja Vernić. Bojim se, samo, da neću naići na \'leševe u ormaru\', na nove dugove - kazao je Sabolić.

Uvjeren da se Legradom upravlja loše i netransparentno, bivšeg je načelnika pokušao smijeniti još 2010. godine pokrenuvši inicijativu za referendumom. Skupio je dovoljno potpisa, ali Općinsko vijeće pod Vernićevom kontrolom naprosto nije željelo raspisati referendum. Ovaj put demokraciju se nije moglo ignorirati.

A zašto je mladi student uopće ušao u utrku za načelnika?

- Veliki sam lokalpatriot, od malih nogu. Završavam studij i vidim da nema perspektive za mlade. Želim to promijeniti - odgovara nova SDP-ova nada, puna elana i planova za svoje mjesto.

>> Ovaj 26-godišnjak je drugi najmlađi načelnik u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije