Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Po glazbenom paviljonu postavljeno 800 origami ždralova

Foto: Antun Petračić
1/5
24.05.2014.
u 14:17

Odgovori su ispisani na papiranim ždralovima, u mitološkoj tradiciji simbolima perspektive, vječne mladosti, dugog života

Po glazbenom paviljonu usred petrinjskog Strossmayerovog šetališta od podneva se leluja 800 papirnatih origami ždralova i na svakom isto toliko ispisanih različitih želja djece, mladeži i odraslih Petrinjaca. Dio poruka prenijet je obojenim kredama po asfaltu gradskog parka, a autori cijele instalacije su srednjoškolci, studenti, diplomirani raznih struka, zaposleni i bez posla, udruženi u Inicijativu ždralovi.

– U projekt su povezane građanske inicijative Mladi hoće živjeti i Petrinja street art, uz prijatelje i volontere, među kojima su i strani vršnjaci iz EU koji više mjeseci borave u Petrinji. Učenike sedmih i osmih razreda Prve OŠ i OŠ Mate Lovraka, članove knjižnice Srednje škole, aktiviste Građanskog centra, korisnike Male kuće županijske udruge osoba s invaliditetom i ostale sugrađane na drugim mjestima pitali smo čega nedostaje i što treba Petrinji.

Odgovori su ispisani na papiranim ždralovima, u mitološkoj tradiciji simbolima perspektive, vječne mladosti, dugog života. Naša instalacija od papira ostat će u paviljonu dva dana, a po nogostupu dok je kiša ne ispere - o današnjoj aktivnosti subotom rekla je voditeljica projekta Iva Markulj. Anketirani su poželjeli intimno i apstraktno, a najviše je dobiveno konkretnih odgovora, osobito zanimljivih za odgovorne u gradu i sve one koji se lokalno bave mladima. Kino+kino na otvorenom, bazen, klizalište, gradska dvorana, kuglana, košarkaško i paint boll igralište, skate park, disko za tinejđere, uređenije ceste i fasade, biciklistička staza, stolovi za stolni tenis na kupalištu, zoološki vrt, azil za životinje- tek je isječak iz dugog popisa puno želja djece, mladeži i odraslih Petrinjaca, napisanih po origami ždralovima postavljenih u parku.

>> U središtu grada Petrinje - viđen poskok

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije