Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA

Policija drugi put aktivirala NENO alarm: Tražili dječaka koji je nestao u Zagrebu

policija
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
09.04.2024.
u 19:59

MUP je ranije pojasnio kako je NENO alarm dodatni alat već postojećim u slučajevima traganja za nestalom djecom i aktivira se iznimno kod ''visokorizičnih ili dugotrajnih nestanaka''

NENO alarm, kratica za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, aktivirao se putem društvenih mreža ovog utorka, u slučaju nestanka 13-godišnjeg dječaka iz Zagreba. Dječak je ovog ponedjeljka nestao u zagrebačkom Laništu, u ulici Lanište, a policija i dalje traga za njime. 

Inače, ovo je drugi put kada je policija upalila NENO alarm, kada je nestala djevojčica u Zagrebu sredinom veljače. MUP je ranije pojasnio kako je NENO alarm dodatni alat već postojećim u slučajevima traganja za nestalom djecom i aktivira se iznimno kod ''visokorizičnih ili dugotrajnih nestanaka'' kod kojih postoji dodatna zabrinutost zbog moguće viktimizacije. NENO Alarm se ne koristi u svim slučajevima nestale djece, djece koja su pobjegla od kuće ili ustanove te situacijama vezanim uz skrbništvo.

U trenutku nestanka, u ponedjeljak 8. travnja u Ulici Lanište, bio je odjeven u plave hlače, dres s natpisom "Dinamo" i "Petković", a nosio je ruksak tamnije boje i smeđe tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr, kažu u policiji.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:15 09.04.2024.

Kod nas mahom nestaju djeca koja su zbrisala iz domova za djecu, a ne djeca koja su nestala roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije