Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Harač za studente
Povratak na članak

PMF uvodi školarinu od 3000 kuna za sve koji nisu plaćali studij

Manjak novca u fakultetskim blagajnama zagrebački su dekani odlučili nadoknaditi povećanjem broja studenata koji plaćaju, a moguće su i više školarine.

Komentari 12

MA
maklin
12:15 10.03.2010.

Školarinu treba uvesti, jer država zato i je u dugovima zbog ovakvih stvari gdje sve financira. Na zapadu se isto to sve plaća, a kad hoćemo zapad onda trebamo se naučiti i kako se tamo živi. Ponajviše iz razloga što besplatno školujemo mnoge a ti mnogi onda odlaze raditi u inozemstvo.

VL
PI
piljuh
09:32 10.03.2010.

\"Krećanin Epimenid kaže da svi Krećani lažu!?\"

VL
MO
morales
10:21 10.03.2010.

Gdje su nam sad oni pametnjakovići s parolama \"Ništa nije besplatno\" i \"Dobri studenti ne plaćaju\"?!

VL
UK
Ugo Kajvez
10:15 10.03.2010.

H.beš državu koja ne vodi brigu o svojoj mladeži ....... hhrrk pljuc .......

VL
NE
numai_echitabil
10:34 10.03.2010.

Nažalost naše visoko školstvo je na prilično jadnim granama. Ne bih bio protiv plaćanja školarine kada bi taj novac jamčio vrhunsko obrazovanje, dostupnost i stručnost profesora te adekvatnu opremljenost fakulteta. Ovako ćemo plaćati - što? Da dekan malo uredi svoj ured, da ubode koje studijsko putovanje u Južnu Ameriku i da i dalje svo osoblje bude nestručno, nemotivirano i zaboravljivo te poslovično neljubazno prema studentima.

VL
NE
NenadK
11:31 10.03.2010.

Fakulteti trebaju biti besplatni. Fakultetski obrazovan građanin treba raditi poslije faksa dvostruko duže od trajanja faksa u RH i tek tada može napustiti RH. Ako želi ići ranije mora platiti svaku neodrađenu godinu. A ne da mi školujemo kvalitetne ljude koji kasnije ne vraćaju dug društvu već odu u inozemstvo.

VL
TH
than
12:08 10.03.2010.

Ovi predstavnici studentskog zbora kao da su od jucer. Pa to je vec odavno uvedeno na pravnom i na jos nekim fakultetima u Zagrebu. Sada kao nece dozvoliti. Mozes si misliti. U obrazovanju je doslovno sve u smislu - tko jaci, taj kvaci. Ostali se jedino mogu ispisati i to je nazalost to.

VL
KI
KimKanye
12:08 10.03.2010.

A skolarina na pmfu je 9600 kn za ove sa placanjem a ovi koji su besplatno placaju ispit koji ne daju 150 po ects bodu, godisnje ima 60 bodovova, naplacuju birokraciju po 400 kn a na kraju dobijes profesore koji te teraju da kupujes knjige od njih... I sad oni koji su na teret ministarstva bi trebali placati 3000 kn pa kaj je pmf postao konzum?

VL
MA
marko53
12:37 10.03.2010.

NenadK-Slažem se sa vašom prijedlogom.Država bi morala dobrim studentima davati kredit (bespovratni)pod uvjetom da ostanu u Hrvatskoj raditi.Ukoliko bi otišli raditi negdje van naplatiti s tržišnom kamatom.

VL
RI
Ringo
12:58 10.03.2010.

Nije dovoljna kazna što studenti ne zarađuju kao njihovi vršnjaci, što nemaju slobodnog vremena, što pati seksualni život, nego sve to još moraju platiti. A najluđe je kad nakon sve patnje nakon faksa nemaš posla. Onda ispadaš kreten na kvadrat.

VL
VG
Veseli Gost
13:19 10.03.2010.

Ugo tko kaze da drzava ne vodi brigu o \"svojoj mladezi\" ali njihova mladez su unuci Todorica i ostalih tajkuna. Bogati ne moraju raditi i studirati. Tako ce tajkuncici imati visevremena da uce i vise novaca da podplate profesore paa ce dobiti bolje ocjene i placati manje skolarinu. Zasto da siromasni konkuriraju tajkuncicima za mjesta na fakultetu. nedaj sirotinji napred Neka budu sluge tajkunima. Da je hrvatska pravna drzava uvela bi placanje po mogucnostima. Tajuncici bi placali 50,000 kuna skolarinu (to je manje nego jedan mercedes stoslupaju godisnje) a sirotinja ciju roditelji zarade 4000 kuna mjesecno bi dobili besplatno skolovanje. Je..s hrvatsku demokraciju koja brine samo o tajkunima. Hrvatska ima demokraciju samo za tajkune.

VL
BU
buba7
20:46 11.03.2010.

Ovo je sve jedna velika sramota. Kako itko ovdje moze spominjati strana sveucilista, pa uvjeti su tamo mnogo bolji. Sam zivot studenata vani je daleko bolji nego u Hrvatskoj. Pogledajte u kakvom su stanju studentski domovi, a o hrani u menzi da ne govorim! I onda nam jos zele povecati skolarine?!? I to nakon sto smo nekoliko godina studirali sigurno da nam prosjek nije potreban za zadrzanje prava na neplacanje. SRAMOTA!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.