Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovljivi izvori energije

Plove i promoviraju solarnu energiju

solarna energija
Večernji list
04.10.2009.
u 14:15

Tijekom 20 dana obići će više dalmatinskih gradova i održati 30 predavanja na kojima će predstaviti prednosti korištenja solarne energije i ostalih obnovljivih izvora energije.

RIJEKA - Moje sunce, moja struja - geslo je petero volontera koji su, na čelu s Vjeranom Piršićem, jučer iz Rijeke isplovili prema Dalmaciji.

- Tijekom 20 dana obići ćemo više dalmatinskih gradova i održati 30 predavanja na kojima ćemo predstaviti prednosti korištenja solarne energije i ostalih obnovljivih izvora energije. Tri su cilja koje želimo ostvariti - prikupiti podatke koliko ima zauinteresiranih za korištenje solarne energije, inicirati stvaranje mreže instalatera i servisera, te potaknuti jedinice lokalne samouprave da u proračunima osiguraju u početku barem po 50 000 kuna za subvenicije, kazao nam je V. Piršić.

Volonteri će se tijekom putovanja mijenjati, pa se očekuje da će ih čak tridesetak dobiti priliku za promociju solarne energije. (nk)

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sebastian
sebastian
16:38 04.10.2009.

Konacno nesto pametno, mozda malo kasne , ali nikad nije kasno, Hrvatska koja raspolaze sa pametnim mozgovima, suncem i radnom snagom koja je bez posla trebala bi drzva \"hitno\"financirati takve projekte, tu je buducnost ????

ST
stefica50
16:45 04.10.2009.

Slazem se ,da treba koristiti znanje i potncijal,drzava jednostavno ovakve projekte mora podrzati,jer to je buducnst,a ne dozvoliti odljev skolvanih ljudi iz Hrvatske,samo njhovim znanjem moze u Hrvatskoj biti bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije