Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH

Pljačkaše zaštitarskog kombija kod Osijeka tereti se za pokušaj teškog ubojstva

Privođenje osumnjičenog za razbojništvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
30.10.2019.
u 16:12

Osumnjičeni su prema sumnjama tužiteljstva 21. listopada, na cesti između Koprivne i Hrastina, zapucali na dvojicu zaštitara u nakani da ih liše života i oduzmu im sve stvari i novac

Protiv trojice mladića osumnjičenih da su prije desetak dana kod Osijeka opljačkali kombi s novcem te iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu tereteći ih za pokušaj teškog ubojstva prilikom razbojništva.

Osumnjičeni su prema sumnjama tužiteljstva 21. listopada, na cesti između Koprivne i Hrastina, zapucali na dvojicu zaštitara u nakani da ih liše života i oduzmu im sve stvari i novac, nakon što su maskirani i naoružani presreli njihov kombi kojim su prevozili utržak iz obližnjih trgovina.

Na teret im stavljaju da su rafalno zapucali iz automatskog oružja nepoznate marke u smjeru vozila i zatim izvukli zaštitare, kojim su oduzeli službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 770.000 kuna.

Jedan od zaštitara pritom je ranjen na više mjesta ranjen u obje potkoljenice, a drugom je prostrijeljena lijeva natkoljenice. Unatoč teškim ozljedama do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije, izvijestilo je tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama.

Jedan od osumnjičenika uhićen je dan nakon pljačke, a ostala dvojica su uhićena u četvrtak. Dvojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja nedjela, a trećem zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Mandrioru
17:24 30.10.2019.

Kak moš bi tak glup da pucaš na druge ljude, ajde aliene ali druge ljude, mislim fakat

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:05 30.10.2019.

Doveli smo Slavoniju na koljena, ne čudim se ništa više.. Mladi koji nemaju znanja i ne mogu van mogu jedino pljačkati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije