Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PREDUDA

Pljačkaš zlatarnica i ljekarni dobio 20 godina zatvora: ' Kod vas je pronađeno zlato, pištolj i rukavice'

Dean Kapetinić nepravomoćno osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
02.09.2022.
u 16:07

Kapetinić je tijekom suđenja poricao krivnju za svih 14 kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak je zbog 14 pljački zlatarnica i ljekarni nepravomoćno na 20 godina zatvora osuđen Dean Kapetinić (37), doznaje Hina na sudu.

''Sudsko vijeće nije povjerovalo vašoj obrani da ste ukradeno zlato čuvali za osobu čije ime ne želite otkriti. Kod vas je pronađeno zlato, pištolj i rukavice", poručila je Kapetiniću predsjednica sudskog vijeća Jadranka Kos.

Djela koja vam se stavljaju na teret, dodala je, počinili ste u cijelosti ubrojivi s izravnom namjerom.

Sutkinja je rekla da je Kapetiniću dosuđena jedinstvena maksimalna kazna u trajanju od 20 godina na koliko je sudsko vijeće bilo ograničeno budući da je zbroj pojedinačnih kazni za svako od 14 kaznenih djela dosegao 32 i pol godine zatvora.

Kapetinić je tijekom suđenja poricao krivnju za svih 14 kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici, Kapetinić je maskiran i naoružan air soft pištoljem tijekom siječnja i veljače prošle godine opljačkao niz zagrebačkih zlatarnica i ljekarni počinivši štetu u iznosu od 1,2 milijuna kuna.                                 

VIDEO: Pršut bi mogao poskupjeti i 70%, ali tko će ga kupovati?                                                                               

Komentara 7

SA
sargu123
16:29 02.09.2022.

Ovaj sigurno nema stranačku iskaznicu dok je toliko dobio. Da ima gulio bi krumpire nekoliko mjeseci.

Avatar doog_kool
doog_kool
16:27 02.09.2022.

Podržavam kaznu od 20 godina. Nadam se da će i ekipa iz Ine dobiti proporcionalnu duljinu kazne s obzirom na ukradeni iznos novaca.

DU
Deleted user
17:44 02.09.2022.

Kazneni zakon RH: Krađa 1,2 milijuna kuna = 20 godina zatvora. Krađa 1 000 milijuna kuna = greške u postupku i/ili zastara te oslobađanje okrivljenika, zatim tiha rehabilitacija u nekom javnom poduzeću. Primjeri iz života: Ivo Sanader (HDZ) - oslobođen za aferu Hypo zbog zastare. Srećko Ferenčak - oslobođen za aferu Nanbudo - nikome nije jasno zašto. Ferenčak u stranci vladajuće koalicije HNS obnaša trenutno funkciju člana odbora za statut, imao je i svjetlijih dana. Rehabilitacija u tijeku. O predsjedniku HSS-a, obijaču automobila ne govorimo, on je sitna riba iako ponekad zna iztezgariti ponešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije