Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na električni pogon

Plitvička jezera dobila novi brod nakon punih 25 godina!

Plitvička jezera
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša
1/2
30.04.2014.
u 20:47

Vrijednost danas preuzetog broda je 1,1 milijun kuna. Brod je dug 15 metara, širok 5,8 metara te ima električni pogon.

Nakon punih 25 godina Nacionalni park Plitvička jezera dobio je novi turistički brod i to na električni pogon.

- Naši nacionalni parkovi i parkovi prirode su među najvećim bogatstvima koja imamo i imamo pravo na njih biti ponosni. Zato ih moramo mudro staviti u funkciju razvoja koji je prijateljski prema prirodi, ne ugrožava temeljne fenomene zbog koji su i proglašeni ali omogućuje dugoročno održiv razvoj cijele regije oko njih. Za rast i razvoj potrebno je prvo ulagati, 115 milijuna kuna u protekle dvije godine, 120 ove i sljedeće i ostatak do 800 milijuna iz strukturnih fondova je više ulaganja nego desetljeće dosad.“ – istaknuo je danas ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na preuzimanju novog turističkog broda na Plitvicama, izvijestili su iz Ministarstva.

Vrijednost danas preuzetog broda je 1,1 milijun kuna. Brod je dug 15 metara, širok 5,8 metara te ima električni pogon. Kapacitet broda je 100  putnika i 3 člana posade, a posjetitelje će prevoziti jezerom Kozjak. Zahvaljujući ovom novom ulaganju u unaprjeđenje posjetiteljske infrastrukture i sadržaja u Nacionalnom parku Plitvička jezera smanjit će se čekanje na obilaske parka turističkim brodovima i omogućiti većem broju gostiju da se upoznaju s ljepotama parka.“ – rekla je Natalija Božičević, v.d. ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera.

>>Božičević ostaje na mjestu v.d. ravnateljice NP Plitvička jezera

>>Nacionalni parkovi Plitvička Jezera i Una zajedno će mamiti turiste

Komentara 3

DU
Deleted user
22:26 30.04.2014.

A di je glasnogovornica? Jesu li je provozali brodom?

T1
t111
22:31 30.04.2014.

bitno da je zmajlovic uslikan u krupnom planu, dok slike broda ima samo u natruhama..

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:46 01.05.2014.

nije ovo jedini primjer u HR-sve sto imamo je iz "onoga zlog doba" ...mi nismo za 25 godina NISTA napravili !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije