Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Čeka li nas sigurna Hrvatska?

Plitvice camping resort: Sad nas otkrivaju domaći gosti kojima nudimo adrenalinski sadržaj poput avanture u prozirnim kajacima

Ideja o otvaranju Big Bear camping resorta, koji ima četiri zvjezdice, rodila se početkom 2018., a kredit su dobili u ljeto iste godine. Tu je bila riječ o ESIF zajmu, koji je pokrio 80 posto investicije odnosno 17,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije je 23 milijuna kuna
22. lipnja 2020. u 08:00 5739 prikaza
Pogledajte galeriju 1/8

Big Bear Camping Resort je obiteljski kamp sa 100 smještajnih jedinica, koji gostima nudi luksuzne mobilne kućice, prostrane parcele, te priliku da provedu aktivan odmor - tu možete otići na kajaking u prozirnom kajaku i zaviriti u bogatu floru i faunu jedne od najčistijih europskih rijeka.

- Ideja o otvaranju camping resorta, koji ima četiri zvjezdice, rodila se početkom 2018., a kredit smo dobili u ljeto iste godine. Tu je bila riječ o ESIF zajmu, koji je pokrio 80 posto investicije odnosno 17,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije je 23 milijuna kuna. Nakon godinu dana gradnje, resort je otvoren 26. travnja 2019. godine. U kampu imamo i restoran koji gostima nudi nacionalna lička jela poput srnećeg gulaša, pohanog sira škripavca i ličke base kao i voćnog cheescakea, koji je osmislila moja supruga Živka Jacqueline. Surađujemo s brojnim lokalnim OPG-ovcima koji su dio Lika Quality Brenda, a njihove proizvode nudimo u našem etno shopu, tako da se tu mogu naći domaće rakije, pekmezi i razni suveniri - rekao nam je Zvonimir Petričević, direktor Big Bear Plitvice camping resorta, koji se nalazi u Donjem Babinu Potoku tik do Nacionalnog parka Plitvička jezera.

 | Autor :

Taj kamp zagrebački poduzetnik ličkih korijena pokrenuo je sa suprugom, povratnicom iz SAD-a, Živkom Jacqueline Petričević.

Prije epidemije koronavirusa, većina gostiju koji su dolazili u kamp bili su iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Francuske, a sad im dolaze uglavnom domaći gosti, koji vikende provode u netaknutoj ličkoj prirodi. Prilikom izgradnje kampa poštovani su ekološki standardi tako da Big Bear ima pročistač otpadnih voda i solarne ploče tako da je resort gotovo u potpunosti samoodrživ odnosno sami proizvode toplu vodu i struju. Željeli su napraviti, kaže Petričević, koncept luksuza u prirodi, pa svaka kućica ima svoj wi-fi i televizor. U resortu je zaposleno dvadeset ljudi iz okolnih mjesta.

 | Autor :

- Ključno nam je bilo jamstvo HAMAG-BICRO-a, koji nas je razumio kao poduzetnike i ono što je izuzetno važno kroz proces dobivanja kredita financijski su nas savjetovali. Zahvaljujemo predsjedniku Uprave HAMAG BICRO-a, Vjeranu Vrbancu na pomoći u realizaciji projekta. Zajedno s HAMAG BICRO-om smo analizirali, radili i pripremali projekt. Izuzetno smo se potrudili da je sve kupljeno u Hrvatskoj, tako da novac nije izašao iz države. U cijelom smo projektu imali ogromnu podršku općine Vrhovina i grada Otočca, a dozvole za izgradnju dobili smo u rekordnom roku od samo 42 dana - rekla je Živka Jacqueline Petričević.

 | Autor :

Zbog koronavirusa izgubili su novčani tijek jer su iz faze maksimalne popunjenosti došli na nula gostiju. Nakon što su popustile epidemiološke mjere, mnoge hrvatske tvrtke otišle su u Big Bear na team building, koji nudi kajaking u prozirnom kajaku po rijeci Gackoj, gosti na raspolaganju imaju quadove, električne bicikle, a mogu pohađati i školu joge. Za nekoliko dana resort će dobiti i svoj grad od sijena, gdje će biti napravljeni brojni sadržaji za djecu poput tobogana i kuglane, a sve će biti napravljeno od bala sijena.

 | Autor :

- Za vrijeme koronaviorusa opet smo se obratili HAMAG BICRO-u, koji nam je dao COVID 19 zajam za obrtna sredstva, a dokumentacija se u potpunosti podnosila online bez odlazaka u poslovnicu. Odobrili su nam zajam koji nas je spasio jer smo osigurali likvidnost da preživimo sezonu 2020. i da se mirnije pripremimo za sljedeću. HAMAG BICRO nas je prvo stvorio, a sad nas je i spasio - zaključio je Zvonimir Petričević.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Hrvatskom demokratskom zajednicom.

4DOBRE | Autor :

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?