Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinofikacija

Plinovod stigao do Dugopolja, Vrdoljak otvorio ventil

plinovod (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
13.05.2013.
u 13:27

Izgradnjom magistralnog plinovoda Benkovac-Dugopolje omogućena je plinofikacija Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Dugopolju je pustio u rad 4. dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije. Tome je prethodila izgradnja magistralnog plinovoda Benkovac-Dugopolje dugog 96 kilometara, koji je Plinacro, nositelj i investitor projekta, počeo graditi u srpnju 2011. godine i uložio 278 milijuna kuna.

– Kada se osigura dolazak plina na prag industrije, onda se mnogi za njega vrlo brzo odluče. Interes za njega vrlo će brzo uslijediti, mislim da je to jako dobro i za turizam koji želimo razvijati i izvan sezone – rekao je Vrdoljak. Dolaskom plina do Dugopolja omogućena je plinofikacija Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

>>Prevlaka: Granica između Hrvatske i Crne Gore o kojoj ovise milijarde

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije